2012. február 21., kedd

Paradicsomos-garnélás tagliatelle







Gyors ebéd főzésére volt ma csak időm, ezért egy paradicsomos-garnélás szószt főztem a tagliatelléhez. 


Hozzávalók: 2-3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma felaprózva, 1/2 kg apró garnélarák (mirelit), 2-2,5  teáskanál Kania pizzafűszer, ugyanannyi fokhagyma granulátum, 1-1,5 teáskanál chilipor, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, 2,5 dl víz, 1 csapott fehér kanál ételízesítő, néhány csepp édesítőszer, néhány friss bazsalikomlevél (el is maradhat)


1/2 kg tészta, 1 liter forró víz (+1,5-2 dl), 1 fehér kanál só, 1-2 evőkanálnyi olaj


A tésztát szokás szerint Zepter módszerrel főztem meg, újraforrástól számított 7 perc alatt. A végén meglepődve tapasztaltam, hogy kell még hozzá némi víz, mert még kemény volt a tészta, viszont lé már egy csepp sem volt alatta. A hozzáöntött 1,5-2 dl forró vízzel már nem főztem, csak elkevertem és lefedtem.


A mártáshoz a rákot kiolvasztottam, szűrőben jól leöblítettem. A hagymát felapróztam,  és kevés olajon megdinszteltem. Ráöntöttem a lecsepegtetett rákokat, elkevertem, hozzáraktam a pizzafűszert és fokhagyma granulátumot, a chilit, ételízesítőt (aki nem szereti használjon ízlés szerint sót helyette), felöntöttem a passzírozott paradicsommal, aztán a dobozt is kiöblítettem 2-2,5 dl vízzel és azt is a mártáshoz öntöttem. A paradicsom savasságát még néhány csepp édesítőszerrel tompítottam legvégén lehet beletenni a bazsalikomlevelet, ha van (nekem most csak díszítésre volt, de az a pici levélke is isteni plusz ízt adott az ételhez). Jól összeforraltam néhány perc alatt, és már tálalhattam is a finoman csípős ebédet. 


(Apa természetesen még mindig nem szerette meg a rákot, ezért Neki 2-2 vékony bacon és (szendvics)sonka szeletet vágtam csíkokra, pici olajon lepirítottam, rászedtem az Ő tészta adagját és jól átforrósítva, tejföllel meglocsolva tálaltam.)









6 megjegyzés:

  1. A garnéla nagy kedvenc.
    Gyors, de finom és guszta.

    VálaszTörlés
  2. Kedvemre való étel ez is:) Itt isteni rákokat lehet kapni, sajnos nálunk nem mindenki eszi meg a családban, pedig olyan finom:)

    VálaszTörlés
  3. Hobbychef - nálunk is mindenki szereti - persze Apa kivételével.

    Trollanyu - nekünk is nagyon kedvünkre való volt :) és nálunk is van aki nem eszi :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk csak a Dórink szereti!:)
    Neki viszont viszem a recit!:)

    VálaszTörlés
  5. Oké Nelli! Eddig csak tejszínes szósszal készítettem, de paradicsommal sokkal üdébb :)

    VálaszTörlés
  6. Rákot nem főztem még...Előbb kóstolnék belőle, utána fognék neki. Így a képet látván, nagyon guszta!

    VálaszTörlés