2012. február 14., kedd

Valentin napi vacsi 2012.


Olyan furcsa napom volt ma. Többször is erősen megszédültem, és olyan ólmos fáradtság nyomott egész nap, hogy alig bírtam a szemem nyitva tartani. Ma végre eljutottam fodrászhoz, hogy kissé megfiatalodjak, emiatt hideget ettünk délben, ki mit talált, kinek mihez volt kedve. Kora délután felhívott Tomikám Skype-on, és beszélgettünk kicsit, de végül már csak csukott szemmel bírtam beszélgetni, szerintem bele is aludtam a beszélgetésbe. Gyorsan el is köszöntek, én meg lefeküdtem a nappaliban a kanapéra, és úgy elaludtam, mint a bunda. Egy jó órát aludtam. Nem tudom mikor történt ilyen velem utoljára. Biztos a melegfront az oka. Néhány napja még -20 fok volt, most meg állítólag +7. Ki bírja ezt a hőingadozást? Úgy tűnik én nem. De lehet, hogy csak a rossz éjszakák miatt van. Még mindig rendetlenkedik a derekam, éjszaka sokszor alig bírok fordulni. De elég már a panaszkodásból, elvégre mégiscsak a szerelmesek napja van ma, nem öregek panasznapja. 


Gyönyörű zenés képeslapot kaptam ma az e-mail címemre drága Egyetlenemtől. Meghatódtam. Az ilyen apró figyelmességek a legszebbek. Ajándékokra nem költöttünk. Finom reggelivel kezdtük a napot és egyszerű, de finom vacsorával zártuk. Már napok óta nem főztem levest. Már úgy hiányzott, hogy ma nem bírtam tovább nélküle. A vacsorára vásárolt tarja csontjából főztem gyorsfőző fedővel (szokásos módon és jelzések után) egy finom csontlevest, a végén átszűrtem és csigatésztával gazdagítva tálaltam. A húsos csontokat és zöldségeket külön tálon tálaltam, mindenki kedvére válogathatott belőle.







Második fogásnak saját sertéssült fűszeremmel ízesített tarja készült hagymás krumplival. Ennyi. Egyszerű volt és nagyon finom. Elégedetten kelt fel a család az asztaltól. 









8 megjegyzés:

  1. Mária, a szerelmeseknek is fájhat itt-ott:):):)!! És biztos ettől a nagy hőingadozástól voltál "nyomott".nagyszerű vacsorát tálaltál!:):)

    VálaszTörlés
  2. Szia Marcsi!Remélem már jobban vagy!Ma én is egésznap álomkorban szenvedtem, a férjemnek a feje fájt.
    Finom vacsorátok volt!

    VálaszTörlés
  3. Mellissina2 - úgy tűnik. - Köszi:)!

    Nelli - Most a fejem fáj a változatosság kedvéért:(.
    - Akkor nem vagyok egyedül, ami persze nem vigasztal.
    - Köszi:)!

    VálaszTörlés
  4. Finom,guszta vacsitok volt. Remélem,jobban vagy!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom volt a menü! Mi sem költünk ilyenkor ajándékra, én süti sütöttem, a hétvégén meg moziba megyünk majd :)

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikusan finom vacsit hoztál össze. Remélem most már jobban vagy kedves sorstársam

    VálaszTörlés
  7. Marcsi ! Ezen a finom vacsorán nem is látszik meg a fáradtságod. Hát nem tudom merre laksz, de ha jól sejtem Szeged környéke. Nálunk már vagy három hete nem volt plusz hőmérséklet. Egyre hidegebb van. Biztos, hogy ezért érezted magad rosszul. Jobbulást kívánok.

    VálaszTörlés
  8. Aleda - Köszönöm, igen azóta már sokkal jobban :)

    Bors and Pepper - szerintem ez olyan amerikai jövevény, jó, ha megemlékezünk a szerelem napjáról, de nem kell ahhoz ajándék, csak szerelem :)

    Hobbychef - köszönöm! Igen :)!!

    Viki - köszönöm :). Azért is írtam, hogy állítólag, mert a Legnagyobbikom Barátnőjétől hallottam, hogy a városban annyit mutatott a hőmérő. Én elhittem, mert intenzív olvadás kezdődött.

    VálaszTörlés