2012. február 27., hétfő

Currys csirkemell csíkok











Tegnap ebédről maradt levesünk és párolt rizs is, csak a rántott csirkemell és rántott padlizsán fogyott el mind. A hűtőben azonban még megvolt a hét végére vásárolt csirkemell fele, olyan 75 dekányi. Ebből készült ma egy kis kiegészítés, meg 5 szem krumplit sütöttem még. Ezekkel kiegészülve a maradékok csoda finom ebéddé alakultak.


Hozzávalók: 2-3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, kb. 75 dkg bőr és csont nélküli csirkemell filé, 4 kávéskanál hot madras currypor, 1 kávéskanál chili por (aki nem szereti a csípős ételt, hagyja el!), 1-1,5  fehér kanál ételízesítő, vagy só ízlés szerint, 1-1,5 dl forró víz.


A csirkemelleket felszeleteltem, a hagymát apróra vágtam. Először a hagymát dinszteltem meg kevés olajon, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pirítottam, majd ráraktam a fűszereket, jól elkevertem, felöntöttem kb.1,5 dl forró vízzel és fedő alatt puhára pároltam. A végén zsírjára sütöttem. Sült krumplival, maradék párolt rizzsel és csemege uborkával tálaltam. Gyors és nagyon finom ebéd volt!!










8 megjegyzés:

  1. Ne foglalkozzál az ilyen megjegyzésekkel. Pont most akartam írni hogy mennyire guszta és milyen szívesen megkóstolnám azzal az uborkával együtt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedves Éva :)!! Szívesen megkínálnálak!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is jöhetne, nem tudom, hogy kinek és miért nem tetszett, de nekem küldhetnél belőle...:)

    VálaszTörlés
  4. Lilla - Szívesen küldenék, de már elfogyott:(

    VálaszTörlés
  5. Érdekes fűszer a curry, az indiaiak bőszen használják. Én csak óvatosan teszem, ha használom, mert íze megosztó a családban. De ez nagyon gusztán fest!

    VálaszTörlés
  6. Nálunk mindenki szereti a családban a curryvel készült ételeket! Köszi :)!

    VálaszTörlés
  7. Szuperek a képek, na és ez étel milyen szuper lehet! Nekem nagyon teszik!!!

    VálaszTörlés
  8. Gabriella - örülök, ha tetszik, nagyon finom volt :)

    VálaszTörlés