2012. február 22., szerda

Mai ebédünk és vacsoránk


A legutóbbi bevásárlásnál akaratlanul is meghallottam egy idősebb és egy fiatalabb hölgy beszélgetését az egyik áruház  zöldséges osztályán. A fiatalabb azt mondta az idősebbnek: "Ha nem tudom mit főzzek, akkor paprikás krumplit főzök". Hát ma én is így voltam. Eredetileg pangasiusból akartam ebédet készíteni, de mert az nem olvadt ki annak ellenére, hogy tegnap este áttettem a normál hűtőbe, így ma  paprikás krumplit főztem kolbásszal és nokedlivel. Nem írtam le, és le sem fényképeztem,  mert már megtalálható a blogon néhány paprikás krumpli recept. Most annyiban különbözött, hogy virslit nem tettem bele. Remélem holnapra már kienged a pangasius. A család közben rám zúdította, hogy látták valamelyik műsorban, hogy a pangasius  veszélyes. Nem hiszek az ilyen híreknek. Úgy gondolom, ha veszélyes lenne, nem lehetne árusítani. Én szeretem a pangasiust, mert olyan az íze, mint a szürke harcsáé. Még soha nem csalódtam benne, így holnap az lesz ebédre.


Vacsorára isteni körözöttet készítettem félzsíros tehéntúróból, hozzá fél jégcsap retket, 2 zöldpaprikát, fél kígyó uborkát, 1 lila és 1 póréhagymát  tálaltam összevágva a friss, ropogós héjú kenyér és körözött mellett. A fiúk és én azt vacsoráztunk, Apa az ebéd maradékát ette káposztával töltött almapaprikával.                                                                      

5 megjegyzés:

  1. Igaza van a családodnak,a pangasius valóban veszélyes! Keress utána a neten!!!!
    A paprikás krumpli az igen,na az nem veszélyes!!!!Finom kenyérrel!!!

    VálaszTörlés
  2. A paprikás krumplival én is úgy vagyok, hogy az a jóker.
    A pangasiusról nekem is jött egyik ismerősömtől egy levél, hogy veszélyes, de én eddig sem vettem. De ha belegondolunk, szinte mindenre van egy állítás és ugyanarra egy cáfolat, az ember nem tudja, melyiknek higgyen.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Sok minden veszélyes és mégis árusítják csak velünk nem közlik. A profit a lényeg és semmi más.

    VálaszTörlés
  4. Szia, engem meg az érdekelne, hogy hogyan lehet elkészíteni, mert nekem szétesik darabokra, pedig két alkalommal is próbálkoztam, hátha én vagyok a béna (20 év háztartási, főzési tapasztalatával)
    Miután én is hallottam a "veszélyeiről" le is mondtam róla, mert nelet, hogy nem mérgez, de kezelhetetlen vacak -szerintem-.
    De várom a képes beszámolót róla.
    Nyuci

    VálaszTörlés
  5. Mellissina2 utána kerestem és el is olvastam néhány cikket. Írnak ilyet is olyat is róla. Máskor is készítettem már, most is elkészült, feljebb olvasható, eddig még nem haltunk meg tőle, sőt nagyon finom volt!!

    Marisz - én is pont azt tapasztaltam, ahogy már le is írtam. :)

    Vali - van benne igazság!! Ha azt néznénk mi nem veszélyes, akkor semmit sem ehetnénk jóformán!!

    Nyuci - én olyat szoktam választani, ami egész halfiléket formáz, nem darabokat. Lassan hagyom kiengedni és hideg vízben, óvatosan szoktam megmosni. Bundázva kiadósabb, bunda nélkül nagyon összesül. Fentebb találhatók én ma hogy készítettem el. Két kiadós fogás lett a két csomag halból!

    VálaszTörlés