2012. február 11., szombat

Pizza







Tegnap délután végül csak sütöttem pizzát, 5 tepsivel. A tésztát szokásos módon dagasztottam 1 kg finom lisztből, a szósz is a legutóbb leírtak szerint készült, csak kevesebb (7 dl paradicsomléből). A fiúk csak magyarosat akartak,  ezért mind az öt egyforma lett. Ja és azt, hogy ne olyan kicsik legyenek, mint a múltkor:) 


A feltétek: kb. 60-70 dkg trappista sajt, 3 hatalmas fej hagyma, 2 sárga lecsópaprika, 2 zöld hegyes erős paprika, 1 piros kaliforniai paprika, 1 csomag fokhagymás karaj, 1 csomag pulykamell sonka, 1 csomag szendvics sonka, 1 csomag light paprikás szalámi, mindegyik 10 dkg-os volt, kb. 15 dkg. házi csípős szalámi, 20 dkg szeletelt bacon


Annyit változtattam az összerakáson, hogy a pizzaszósz után került rá a reszelt trappista sajt, majd a hagyma, paprikák , aztán a sonkafélék, szalámik, bacon. Ezzel a változtatással a pizza íze ugyanolyan finom, mégis jobban látszik, hogy mi került rá, nem takarja el a sajt. A fiúk szerintem minden héten megennék.









5 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, én is megenném minden héten.

    VálaszTörlés
  2. 5 tepsiveeel?? Viszont fantasztikusan néz ki! :) Meg is kívántam. :)

    VálaszTörlés
  3. Gabriella - igen, öttel :)

    Kati - küldenék, de ma elfogyott az utolsó tepsi is - Legkisebbikem tett róla, reggelire és uzsonnára befalta. Legnagyobbikom már hiába kereste ma este:)

    VálaszTörlés