2011. július 8., péntek

Saláta majonézes-joghurtos öntettel, reszelt sajttal



Tegnapi ebédünkről nem készítettem fényképeket és le sem írtam, mert a néhány napja készített spagettit kérte Legkisebbikem, (a múltkor nagyon ízlett neki). Az eltérés annyi volt, hogy most nem datolya paradicsomot tettünk rá, hanem normál fürtös paradicsomot vágtam először negyedekre, aztán szeletekre és a kész spagettibe kevertük, ami átmelegítette kissé. 
Ma már megint tombol a hőség, és olyan régen ettünk tejterméket, ezért egy könnyű, majonézes-joghurtos öntettel megöntözött, reszelt sajttal bőven megszórt salátát készítettem ebédre. Aki nem szeretne ilyet enni, az a hűtőből választhat valami hideget, mert meleg kaja csak vacsorára lesz :)
A saláta hozzávalói:

  1 fej jégsaláta

  fél jégcsapretek

  fél kígyóuborka

  másfél hegyes csípős paprika

  3 szép nagy paradicsom

  6 szál újhagyma





A zöldségeket először megmostam, aztán a jégsalátát vágtam apró darabokra, majd a jégcsapretket tisztítottam meg,  hosszában négyfelé vágtam, végül vékony szeletekre. A kígyóuborkát ugyanígy daraboltam fel, csak hámozás nélkül. A csípős paprikát amíg lehetett karikáztam, amikor a magház közelébe értem, vékony csíkokat vágtam belőle. A paradicsomot is négyfelé és vékony szeletekre vágtam. Az újhagymát, szép zöldjével együtt felkarikáztam. Nagy üvegtálban jó alaposan összekevertem (műanyag tálban nem érdemes hagymás ételeket tárolni, mert a hagymaszag úgy beleveszi magát az edénybe, hogy utána nem lehet benne mást tárolni). Kis tálkában kevertem ki az öntetet hozzá, amelynek hozzávalói:
  5 púpos evőkanál majonéz (Univer)
  6 púpos evőkanál light joghurt (kicsit több, mint fél pohár nagy poharas)
  1/3 csapott fehér kanálnyi só
  cayenne bors, és őrölt fekete bors ízlés szerint 
  tetejére reszelt trappista sajt, ízlés szerinti mennyiségben
A tányérra szedett zöldségeket picit megsóztam, 5 kanál öntettel meglocsoltam, (de mindenki tetszés szerint rakhat), és egy jó adag sajtot reszeltem rá. Mennyei volt, ez a hűs, ropogós, de az öntettől és sajttól mégis kellemesen selymes és laktató,  friss ebéd. :)





Saláta majonézes-joghurtos öntettel, reszelt sajttal

2 megjegyzés:

  1. A saláta az egyik kedvencem ilyenkor nyáron, bárhol, bármikor meg tudok enni egy nagy adagot. Ez egy nagyon finom saláta lehet.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Judit, tényleg üdítően finom volt!!

    VálaszTörlés