2011. december 9., péntek

Ki mit tervez karácsonyra??


Elnézem a sok szebbnél szebb gasztroblogot, mindenütt süteményeket, bonbonokat, italokat, adventi és karácsonyi díszeket  látok, de sok év óta először valami furcsa nyugalom ül rajtam. Máskor ilyenkor már megvolt a terv, milyen előkészületekkel mikorra kell meglegyek, és hogy milyen ételeket fogok készíteni az ünnepekben, milyen süteményt fogok sütni, de most az esélytelenek nyugalmával szemlélem az ünnepi készülődést. Elindítanék egy kérdést, ha van kedvetek, kérlek írjátok le egy posztban, Ti hogy készültök az ünnepre? Akár a takarítás menetétől kezdve a lakásdíszítésen át,  a három nap menüjéig,  ki hogy tervezi 2011 karácsonyát?







5 megjegyzés:

  1. Hát pár dolog már van a fejemben, de még nem biztos, és nálunk nem lesznek vendégek, szóval én minden nap fogok főzni valami különlegesebbet, nem pedig baromi sokat egyszerre. Az tuti, hogy egész pulyka nem lesz, mert tavaly valami 5 napig ettük. Most pulykamelleket vettem, a fagyasztóban várakoznak.

    VálaszTörlés
  2. A lakás már pompában van, Karácsonyi terítő, fények, apró dolgok, és sok-sok gyertya és mécses pislákol. Annyira szeretem a gyertya fényét, olyan hangulatot képesek csinálni, hogy esténként vagy korán reggel, míg alszanak a gyerekek, addig mi, a párommal, egy csésze kávé vagy teával a kézben, halkan beszélgetünk. Ez olyan megnyugtató...Szent este apukám jön hozzánk estebédre. Másnap pedig hozzám jönnek a vendégek. Akkor van nagyobb sütés- főzés, de előre tudok készülni, így nem annyira megterhelő...26-án pihenünk. A menü még nem teljes a fejemben, változik még percről-percre...

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom hogy jól értettem-e? írjunk egy bejegyzést erről ugye? Vasárnap visszatérek erre a kérdésre, mert ma jön a kis csipet-csapat készülnöm kell, de vasárnap délután majd leírom!Köszi !

    VálaszTörlés
  4. Mellissina2 - én is így vagyok most!

    Trollanyu - Illéskrisz - biztos voltam benne, hogy Nektek már kész tervetek van, olyan profi háziasszonyok vagytok mindketten!! Azért ha nem titkos, a karácsonyi menüről előzetesben írhatnátok egy pár gondolatot egy bejegyzésben :)!!

    Éva - igen, pont erre gondoltam, ha van kedved és időd!
    Kellemes időtöltést a csipet-csapattal :)!!

    VálaszTörlés