2011. december 10., szombat

Stefánia vagdalt








Egyszerű, de annál mutatósabb és finomabb ételt készítettem ma vacsorára, ami már elég régen került az asztalunkra, pedig nagyon szeretjük.


Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús, kenyér (áztatás előtt 22 dkg volt), víz az áztatáshoz, 1 db egész nyers tojás, ételízesítő (1,74 kg volt a fasírtmassza, ezért 3,5 fehér kanállal tettem hozzá), 3 fehér kanál fűszerpaprika, 3 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1,5 kávéskanál őrölt bors, 1,5 kávéskanál őrölt kömény. A közepébe 10 db kemény tojás megtisztítva, két vége levágva.


Először a tojásokat főztem meg, forrás után 9 percig, aztán hideg vízzel azonnal lehűtöttem. Amíg a tojások elkészültek, szokásos módon összeállítottam a fasírt masszát. Egy közepes tepsit kibéleltem sütőpapírral, és beleterítettem a fasírtmassza kb. 1/3-át, majd rásorakoztattam a tojásokat, amiknek a két végét levágtam, hogy a vagdalt szeletelése után mindenütt egyforma legyen a tojásos részt a fasírtban. (A leeső tojásfehérjékből finom szendvicsre való kencét készítettem, receptje ITT található.)








Aztán a többi fasírtmasszával betakargattam a tojásokat, szép rudat formáztam,  és néhány csepp olajjal átkentem.








180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 1 órán át sütöttem, (elfelejtettem megnézni az órát), illetve amíg ilyen szép piros lett:








Néhány percig hagytam állni, aztán deszkára raktam, hogy könnyebben tudjam szelni.







Sült krumplival, uborkával, paradicsommal és lilahagymával tálaltam. Nagyon finom volt!!





10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom vacsorátok volt! Stefániát én is szoktam csinálni, szeretjük és mutatós is.
    Szép a tálalásod, jó a róla készült fotó.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett, és a tálalásod is gyönyörű!!!

    VálaszTörlés
  3. Tudom, hogy magamat ismétlem, de nagyon szeretem a főztödet! Még így ízminta nélkül is! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól sikerült:) Mi is szeretjük, hidegen-melegen. Nagyon látványos és mégis egyszerűen elkészíthető étel.

    VálaszTörlés
  5. Imádom!! Jöhet így ahogy van, akár most rögtön.:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretjük mi is, nagyon gusztusosan tálaltad. :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta lett ez a stefánia szelet!

    VálaszTörlés