2011. március 30., szerda

Fasírtkolbászkák hasábburgonyával és fokhagymás-majonézes jégsalátával





Ma is csak egy egyszerű, könnyen elkészíthető receptet hoztam, tulajdonképpen a jól ismert fasírtot öltöztettem új köntösbe. Azért erre is büszke vagyok, mert csak a hasábburgonyára használtam néhány spriccelésnyi olajat, a kolbászkákból meg még ki is sült egy csomó "gyárilag" benne lévő zsír, tehát mondhatom, hogy zsír szempontjából kímélő ebéd. Talán a saláta majonéze... De majonézből is csak 5 evőkanálnyit használtam, (az fejenként 1) azt gondolom ez még elmegy. Szóval a fasírt masszáját szokásos módon készítettem: 1 kg darált húsból, 3 db vízben megáztatott, kicsavart zsemléből, 1 db tojásból. E három összetevő súlya 1,52 kg. Ezért 3 fehér kanál ételízesítőt, 1,5-1,5 kávéskanál őrölt borsot és őrölt köményt, 3 púpos kávéskanál fokhagyma granulátumot és 3 csapott fehér kanál csípős fűszerpaprikát adtam hozzá. Jól összedolgoztam, és sütőpapírral bélelt tepsire rendeztem. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben szép pirosra sütöttem:





Gyorsan tálra szedtem, hogy ne szívja vissza a kisült zsírt.





A fasírtkolbászkák alatt megsült a megtisztított, hasábokra vágott, sertésfűszerrel, kevés sóval, őrölt köménnyel és fokhagymával ízesített, pici olajjal megspriccelt krumpli is.





Amíg ezek sültek, már csak a salátát kellett közben elkészíteni, azt a következő bejegyzésben írom le.






Fasírtkolbászkák hasábburgonyával

és fokhagymás-majonézes jégsalátával

1 megjegyzés: