2017. augusztus 28., hétfő

2017. 34. heti menü és Bogika szülinapja


A legfontosabb esemény a héten Bogika 1. szülinapja volt vasárnap, augusztus 27-én. Hoztam néhány képet mutatóba a kis Drágámról :)


Sajnos Olikáék nem lehettek itt, szegény Kicsikémet megtámadta valami vírus a bölcsibe szoktatás során, szombaton be kellett vinni a kórházba. Drukkolunk, hogy mielőbb meggyógyuljon, haza jöhessen, utána Velük is megünnepeljük a szülinapot.


Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Csirkecsontleves előző napról - aki kért
Spenót, bundás kenyérrel

Kedd: 
Tejfölös krumplileves
Palacsinta - baracklekváros, kakaós és baracklekváros-kakaós

Szerda:
Csirkepörkölt tésztával - Csirke alsó combokból és far részekből

Csütörtök:
Krumplis pogácsa - Bogikám imádta :)   (mire eszembe jutott a fényképezés, ötöt már megettünk)
Péntek:
Húsleves sok zöldséggel, karalábéval, cérnametélttel


Próba piskóta baracklekvárral



Szombat:
Nem főztem, készültem Bogika szülinapjára. Sós-sajtos rudakat sütöttem Gabriella receptje alapján, (köszönet érte) igaz, csak próba adagot, az előkészített másfél adag tészta 1/3-ából, a többi a hűtőbe került, hogy vasárnap frissen sütve kerüljön a vendégek elé. Megsütöttem a tortalapot, és egy rolád piskótáját is, utóbbinak kicsit túlsült az alja, azt még ki kell tapasztalnom, hogy szebb legyen legközelebb. Megfőztem a csokikrémet a tortába, a vanília krémet a roládba. Aki kért, rántottát kaphatott kis sült szalonnával-hagymával-zöldpaprikával. 

Vasárnap:
Öcsém hozott halat, pontyot, hogy halászlét főzzek belőle mindkét családnak. Örömmel tettem eleget a kérésnek, mert régen ettünk már halászlét. Nagyon jól sikerült, jó sűrű hallé lettrengeteg filézett ponttyalTartsa meg Isten Öcsém jó szokását :)!

Rántott csirkemell és felső comb filé margarinos törtkrumplival - az utolsó darab husi kissé odakapott, és a lepotyogott morzsából is ragadt rá. Nem baj, ez a nem túl jól sikerült darab került az én tányéromba.


Bogika szülinapjára készült csoki torta és vaníliás-mazsolás rolád
A csokitorta a szokásos, jól bevált recept szerint készült

a maradék :) 

vaníliás krémhez egy Haas vaníliás pudingport felfőztem 4,5 dl tejjel, 5-6 evőkanál cukorral, 3 csomag vaníliás cukorral, amikor kihűlt habosra kevertem 25 dkg margarinnal. A piskótát megkentem a krémmel, mazsolával megszórtam, utána tekertem föl. A tetejét is krémmel kentem be, jó rusztikusan :). 


2 megjegyzés:

  1. Isten éltesse a kis Bogikát , látom ízlett a torta :-)) Olikának mielőbbi gyógyulást kívánok.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva :)! Tényleg ízlett a Kicsikémnek a torta, bár először bizalmatlan volt vele, még soha nem kóstolt ilyesmit.
    Köszönjük! Szegény Olikám nagyon le van gyengülve, de remélem hamarosan hazamehet a kórházból és egyre jobban lesz. Nagyon sajnálom a kis Drágát.

    VálaszTörlés