2018. július 16., hétfő

Sűrűn irdalt fűszeres balin

a balin sűrűn irdalt farka
Legnagyobbikom akkora balint hozott valamelyik nap, hogy feje és farka nélkül épp végigérte a tepsit. Ma kivettük a fagyasztóból, kiolvadás és átmosás után olyan mélyen és sűrűn beirdaltam, amennyire lehetett (kb. 2-3 mm-enként), aztán alaposan bemasszíroztam jó fokhagymás sültcsirke fűszerkeverékemmel, és  kevés olajjal, majd állni hagytam a fűszeres olajos pácolásban jó másfél órát a hideg sütőben, amíg elmentünk meglátogatni Szüleimet. Hazaérve a sütőt 200 fokra és légkeverésre kapcsoltam és egyszer megfordítva,  kb. 50-55 perc alatt ilyen szép pirosra sütöttem a halat. Nem  akartam betenni a blogba, de meggondoltam magam, mikor Legnagyobbikom lelkendezve ette, hogy milyen finom szaftos, ízes, és szinte csak csont van benne, szálkát nemigen talált. Igaz, hogy már kicsit szét lett drimbolva ez a halacska, de azért csak megörökítettem a tepsin.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése