2018. július 6., péntek

Ringló lekvár




Legnagyobbikom hozott egy zacskó gyönyörű sárga ringlót. Mert még mindig lekvárfőzési lázban égek, egyből az jutott eszembe, ha lesz egy kiló a kimagozott gyümölcs, akkor lekvárt fogok belőle főzni. Alapos megmosás és kimagozás után megmértem, sajnos nem volt egy kiló, ezért szétnéztem a gyümölcsös tálon, mivel lehetne kipótolni. Végül egy fél hámozott apróra vágott alma, másfél ugyancsak felaprított banán és egy egész narancs leve került a ringló mellé. Ezeket botmixerrel alaposan összeturmixoltam, fazékba öntöttem és felforraltam. Amíg ez megtörtént, kimértem fél kiló cukrot és alaposan elkevertem egy csomag 2:1 Dzsemfix-szel.  Forrás után még egyszer átturmixoltam a gyümölcsöt, hogy a ringló héja minél apróbbra vágódjon a pürében, majd hozzáadtam a dzsemfixes cukrot és egy fél kávéskanál őrölt fahéjat. Újraforrás után 5 percig főztem, majd alaposan kimosott üvegekbe töltöttem, a fedőket lezártam és 10 percre fejtetőre állítottam mindkét üveget.  
A ma estére sütött palacsintákból néhányat megtöltöttem a ringlólekvárral, kettőt gyorsan meg is kóstoltam, így csak a maradék négyet sikerült lefényképeznem (persze ezek mellett még 15 kakaós  is lett, de arról nem csináltam képet). 
Finom a lekvár, illatában kicsit szilvapálinkára emlékeztet :). 



2 megjegyzés:

  1. Imádom a ringlót biztos nagyon finom lett a lekvárod! Nézegettem az unokáid fotóit mekkora nagyok már és milyen aranyosak!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon finom lett a ringló lekvár, és aminek örülök, a családnak is ízlik :).
    Az Unokák szépen cseperednek hál'Istennek :)! Ha minden a tervek szerint alakul, 3 év után Tomika és Ádika is nálunk nyaral 2-2 és fél hétig. Nagyon várjuk, és Ők is.

    VálaszTörlés