2018. szeptember 2., vasárnap

Nagyon hamis tiramisu


De tényleg olyan hamis, hogy szinte csak a babapiskóta réteg, ami nem változott. Szüleim tegnap ünnepelték házassági évfordulójukat, amire szinte szóról szóra ugyanolyan tortát sütöttem, mint előző héten Bogikánk szülinapjára, csak a díszítés volt más. Viszont Meggle cukrászhab helyett, most 1 literes Hulalát vettem hozzá, amiből kimaradt 400 ml. Ezt használtam fel, ebbe a nagyon hamis "tiramisuba" tojás helyett. És mivel a mascarpone szinte megfizethetetlen, azt hígabbra főzött vanília krémmel váltottam ki, amit kevés rumaromával bolondítottam meg. Kávé helyett a piskóták bemártásához vizes-tejes kakaót készítettem, azt is megbolondítottam kevés rumaromával.

Hozzávalók: 

30 dkg (300 gr) babapiskóta (17,5 db soronként, összesen 35 db)

a mártogatáshoz:
0,5 dl forró víz, 1 dl hideg víz, 1,5 dl tej, 1-1 evőkanál cukrozatlan sötét kakaópor, cukor és rumaroma

a vaníliás krémhez:
6 dl tej, 4 evőkanál cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 0,4 l (400 ml) Hulala, 2 evőkanál rumaroma

Először a pudingot főztem meg a leírás alapján, 4,5 dl tejet forraltam fel a cukrokkal, a maradék 1,5 dl tejben feloldottam a pudingport, a cukros tejhez kevertem, 3 perc alatt készre főztem, majd kihűtöttem. Belekevertem a rumaromát, végül a habbá vert Hulalával is jól elkevertem.

A mártogatóshoz a kakaóport, meg a cukrot forró vízzel simára kevertem, hozzáadtam a többi vizet, tejet, és rumaromát, ebben forgattam meg körben a babapiskótákat.

A rétegezés:
A tepsibe először vaníliás krémből simítottam, majd egy sor kakaóba mártott babapiskóta következett.
Erre a vaníliás krém fele, majd újabb sor kakaóba mártott babapiskóta, végül a krém másik fele. Kakaó szórást nem csináltam, a kakaós íz a piskótában már benne volt. 3,5-4 órát töltött a hűtőben fogyasztás előtt.
Nagyon, de nagyon finom lett, imádom :)!


2 megjegyzés:

  1. Szüleidnek gratulálok és jó egészséget kívánok! Akár hamis akár nem én nagyon szeretem az ilyen édességeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Éva, remélem még sokáig köszönthetjük Őket. Az idén az 59. évfordulójuk volt.
      Az a baj, hogy én is imádom az ilyen habos finomságokat, ez igazi kényeztetés. És így kávé nélkül még Bogikám is eheti, mert Ő is nagyon szereti a "tortát" :)

      Törlés