2018. augusztus 27., hétfő

Bogika szülinapja - szülinapi torta

Drága kis Bogikánk 2 éves lett, Isten éltessen sokáig édes kis Tündérkém 💗. Kis családi ünnepségen köszöntöttük meg a hét végén.  

Boldog szülinapot Bogika 💗

Az eddigi próbálkozásaim közül az egyik legfinomabb tortát sikerült elkészítenem Bogikánk második szülinapjára. Feketeerdő tortában gondolkodtam, de tudom, hogy Bogi idegenkedik  a gyümölcsöktől (úgy látszik ez családi vonás, mert Tomika is idegenkedett a gyümölcsöktől ilyen kis korában), ezért kihagytam a meggy sort a tortából, a meggyes főzött krémet összekevertem a vanília pudinggal, jól összeturmixoltam,  hogy egészen sima egynemű massza legyen, ici-pici rumaromával megbolondítottam kicsit, aztán az egészet jól elvegyítettem 0,5 liter keményre felvert Meggle cukrászhabbal. Így teljesült az a vágyam, hogy halvány rózsaszín tortája legyen Bogikának. Igaz, hogy nem olyan trendi, amilyenek mostanában divatosak, de azért szép is lett és isteni finom is. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók a piskótához:
6 tojás szétválasztva, 6 evőkanál porcukor, 5 evőkanál rétes liszt, 1 evőkanál átszitált sötét kakaópor.

A 6 tojás fehérjét nagyon kemény habbá vertem az összes cukorral, majd belevegyítettem a jól elhabart tojássárgákat. Ezután 2 kanalanként a lisztet kevertem bele, ill. utoljára a liszt mellett a kakaóport is. 160 fokra előmelegített sütőben légkeverésen sütöttem 15 percig, majd a sütőt 150 fok alá állítva további 20 percig. Végül a kikapcsolt sütőben töltött még kb. 5 percet a piskóta, mielőtt kivettem hűlni.  

Hozzávalók a vaníliás krémhez:
4 dl (400 ml) tej, 4 evőkanál cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor

A cukrokkal felforraltam 3 dl tejet, a maradék 1 dl-ben feloldottam a pudingport, a forró tejhez öntöttem és 2-3 percig főztem takarékon, majd hagytam kihűlni.

Hozzávalók a meggyes krémhez:
3,75 dl (375 ml) meggybefőtt lé, 1 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor

A cukorral felforraltam 3 dl meggybefőtt levet, a maradék 0,75 dl meggybefőtt lében feloldottam a pudingport, ugyanúgy főztem, mint a vaníliás pudingot, aztán ezt is hagytam kihűlni. 

Kihűlés után a kétféle krémet botmixerrel alaposan összeturmixoltam, belekerült a rumaroma, majd 0,5 liter (500 ml)  keményre vert Meggle cukrászhabbal összedolgoztam. Ezzel a krémmel kentem meg a háromba vágott kakaós piskótát belül és kívül is, a maradék krémmel díszítettem. 

Nemcsak nekem, de a családnak nagyon tetszett ez a halvány rózsaszín torta, kinézetre és ízre egyaránt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése