2018. augusztus 22., szerda

Elmentek :'(



Olyan gyorsan elrepült ez a három hét, még alig kaptunk észbe és már vége is lett Angliában élő Unokáim szegedi nyaralásának. Pedig hosszú napjaink voltak, mert a nagy meleg miatt csak kora délelőtt, meg késő délután tudtak játszótérre, vagy fürdőbe menni, így a lefekvés többnyire este fél 10-10-ig húzódott. Az ágyból még nézhettek állatos ismeretterjesztő filmet, de  nem sokáig bírták a kimerítő nap után.  Játszótérre, fürdőbe, vadasparkba, és egyéb kirándulós helyekre Lekisebbikem Párjával és Bogikával együtt vitte el a Fiúkat, mert nekem a térdfájásom mellé még beütött egy derék becsípődés is, úgyhogy örültem, hogy a ház körüli teendőket meg tudtam csinálni, meg  itthon tudtam a Kicsikéimmel játszani. Sokat játszottunk, különböző társasjátékokat (Ki nevet a végén-t, Teddy macit, sakkot, Fekete Pétert, a számítógépen golyós ügyességi játékot), tollasozhattak és teniszezhettek Tata teniszütőivel, építhettek lego-val és fa kockákkal is, illetve a sok régebben itt maradt játékkal is játszhattak (Hot Weels, reptér, kisautók, stb),  rengeteget rajzoltak, színeztek, de szívesen játszottak Bogikával és Bogika velük. Kicsit pótolta féltestvérüket, Annácskát.  Nagyon egy húron pendült a három gyönyörűségem. Nem tudom Bogika hogy fogja viselni a hiányukat. Bogikám nemcsak együtt játszani szeretett velük, de enni is mindig csak olyat akart, mint a fiúk. Szerencsére most többféle ételt szerettek, mint régebben, szépen ettek. Az édességet viszont pont úgy szeretik, mint régen, és a hőségben jól esett a napi jégkrém adag is. Örültem, hogy nem édes löttyöket, hanem vizet szeretnek inni, Tomika legtöbbször csapvizet akart, még a bubimentes víz sem kellett neki. Ádikám inkább bubis vizet választott legtöbbször. Néhány kis "kanálcsörrenést" leszámítva nagyon szép három hetet tölthettünk együtt, Tatát is gyakran emlegetve, sőt még a négy évvel ezelőtti együtt fürdéskor készült rövid filmeket, meg egy régi nyaralásunkon készült filmet is megnéztünk, így Tatuskát is újra felidézhették élő valójában. Ádámkám még csak 3 éves volt, amikor utoljára együtt voltak Párommal, így Ő nem emlékezett Tatára, de Tominak sok szép emléke volt Róla. 
Most néhány napot még Szentendrén töltenek, majd csak pénteken este repülnek vissza Angliába. Remélem szerencsésen hazaérnek, és gyakran keresnek majd Skype-on, úgy, mint régen. 

Sajnos az idén csak kevés fénykép készült, de néhány képet azért meg tudok osztani  a kiruccanásokról:

Szeged Szent István téri víztoronynál






Vadaspark






Cuki majmocskáim :)

És mivel ez egy gasztroblog, néhány szót az ételekről is írnék.
Reggelire mézes, fahéjas és kakaós gabonapelyhek közül választhattak tejjel, vagy rántottát, pirítóst, tetszés szerint vajjal, sajttal, sonkával, kolbásszal, vagy szalámival, zöldpaprikával-paradicsommal - utóbbiak Szüleim kertjéből.
Tomi néha kakaót, Ádi hideg tejet kért a reggelihez.
Ebédre többnyire egytálételeket készítettem, tésztákat különféle mártásokkal, pl. magyaros lecsós mártást kolbásszal-virslivel, olaszos paradicsomos-sonkás mártást, sajtmártást kétféle sajtból, volt túrós-tejfölös-pörcös tészta is, meg carbonara,  rakott tészta is készült maradék csirkepörkölt és hozzá főzött tészta felhasználásával, jó sok tejföllel, reszelt sajttal a tetején. Egyik szombaton pizzát is sütöttem, 4 tepsivel. (Paradicsomos alappal, szalámis-hagymás-zöldpaprikás-sajtos, kolbászos-hagymás-zöldpaprikás-sajtos, halas-kukoricás-hagymás-sajtos, és sonkás-kukoricás-hagymás-sajtos.)
Ha nem tészta készült, akkor rizses hús, sültcsirke, krumplis tarhonya virslivel-kolbásszal, rántott sajt, rántott hús, rántott süllőfilé, sajtgolyók, fasírt, töltött paprika-ill. paradicsomos húsgombóc, melléjük köretnek petrezselymes krumpli, krumplipüré, sült krumpli, vagy fűszeres tepsis krumpli.  A sertéspörkölthöz pirított tarhonyát és tésztát is főztem, a csirkepörkölthöz csak tésztát.
A levesek közül a húsleves jött be Nekik legjobban, hol csigatésztával, hol eperlevél tésztával, Tomikám és Ádikám is nagyon szerette, hatalmas adagot ettek meg belőle, volt, hogy Tomi vacsorára is kért húslevest. A tejfölös krumplilevesből is szépen ettek, ami után palacsinta  dukált, - kakaós meg baracklekváros, de a kakaós jött be a csapatnak, úgyhogy még kétszer volt a három hét alatt, egy-egy nagy tállal. A friss gyümölcsök közül Ádinak az őszibarack tetszett legjobban, de a barackbefőttet is szerette, a befőtt  Tominak is nagyon ízlett, de friss barackot nem kért hiába mondtuk, hogy az volt Tata kedvenc gyümölcse.
Uzsonnára túrókrémet, gyümölcsös joghurtot, kis adag szendvicset, vagy melegszendvicset kaptak, sajttal, vagy rácsos sültkrumplit - amit Ők házi chips-nek hívtak :), ill. muffint, vagy kakaós csigát.
Vacsorára kaphattak ebédről maradt főtt ételt, vagy ha ahhoz nem fűlt a foguk akkor a reggelihez hasonlóan sajtot, sonkát, szalámit, kolbászt lehetett a szendvicsre, vagy melegszendvicsre választani,  ill. mellé zöldpaprikát, paradicsomot, de volt néhányszor főtt virsli is mustárral, ketchuppal - érdekes, hogy ahhoz is mindig "vajas" kenyeret kértek. Csináltam olajos halkrémet is, de annak inkább a család többi tagja örült. Persze vacsora után is ehettek gyümölcsös joghurtot vagy ihattak kakaót, hideg tejet, ki mit kért.
Érkezésükkor a szokásos csokitortával vártam Őket, utána inkább különféle muffinokat sütöttem, mert egyszerűbb, gyorsabb és finom, - csokisat, almás-narancsosat, diósat, meggyes-csokisat. Kakaós csiga is készült egyszer. És persze volt édesség is, de egyszerre soha nem sok. Csokoládé, néhány szem gumicukor, vagy gyümölcsös puha cukor (mint régen a frutti), kinder pingui, tejszelet, túró Rudi, Dörmi maci, pálcikás vagy tölcséres jégkrém, de mindig csak evés után.

Remélem jövőre is eljöhetnek és kedvük is lesz eljönni hozzánk. Mi nagyon élveztük az együtt töltött napokat.

2 megjegyzés:

  1. Kellemes fáradtság van most rajtad gondolom! Unokáid aranyosak biztos teli vannak élménnyel, Bogika biztos hogy hiányolja a játszótársakat! Maria jó pihenést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább hiányérzet, mint fáradtság. A nyaralás elején voltam nagyon kimerült, aztán szépen belerázódtam a több gyerekkel járó dolgokba. Remélem Drágáimnak csak jó emlékeik vannak a nálunk töltött három hétről. Nekem nagyon hiányoznak most, de ma este már a magyarországi tartózkodás is véget ér számukra, ma este haza repülnek Angliába. Bogikám élvezi, hogy újra csak Vele foglalkozom :). Köszönöm :)!

      Törlés