2021. december 4., szombat

Télapó váró

                                       

Bogikámmal megsütöttük ma a Télapó váró mézeskalácsot. Már le is teszteltük, nagyon finom lett. Most direkt kicsit tovább sütöttem, hogy kissé ropogós legyen, ami nagyon jót tett neki. Hideg tejjel isteni uzsonna lett Bogikámnak és nekem is. Biztos a Télapónak is ízleni fog :). 

A puha mézes receptje alapján sütöttem, és csak egy icipicit változtattam rajta, mert nem volt itthon porcukor, ezért kristálycukor került bele, és mivel most XL-es tojásunk van, abból csak egyet raktam bele. (Ez a ma feltört nem volt két szikű, de a tegnapi rántottához feltört 6 tojásból 3 két szikű volt, a hat tojásnak 9 sárgája volt.)

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1-1 teáskanál őrölt szegfűszeg és őrölt fahéj, 15 dkg puha margarin, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg méz, 1 egész XL-es tojás

Az anyagokat összegyúrtam, négy részre osztottam, egyenként két sütőpapír között nyújtottam ki,  Bogikámmal kiszúrtuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoltuk, (egyre ügyesebb a Nagylány 😃) 180 fokra és légkeverésre állított sütőben tepsinként 8,5 percig sütöttük. Amivel nem dolgoztam, nejlonnal letakarva tálban tartottuk, hogy ne száradjon ki a tészta. Összesen 4 tepsivel lett. A fényképezésre már alaposan megcsappant a mennyiség, olyan kapós volt. 

 



4 megjegyzés:

  1. Ó, de szépek! Összefutott a nyál a számban.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük ☺! Finomak is 😃!

    VálaszTörlés
  3. Sok receptem van amit szeretek de annyira megtetszett nálad ez hogy ma én is megsütöttem finom lett de nem lett ilyen sötét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mi az oka, nekem ilyen lett. Biztos azért, mert nem 7 percig sütöttem, hanem 8,5 percig, hogy ropogósabb legyen. Nálunk olyan párás a lakásban a levegő, hogy így is megpuhult másnapra. Bogikám mondta is másnap, hogy már nem ropog, de azért elfogyott nem ropogósan is :).

      Törlés