2013. június 21., péntek

Cukkinis-virslis lecsó a családnak, nekem tejfölös uborkasaláta sajttal


A hőség elviselésének megtámogatására készült a mai ebéd is, a családnak lecsó cukkinivel és virslivel, nekem tejfölös uborkasaláta kaporrral, fokhagymával, chiliporral és kevés gouda sajttal. 

Először a család ebédje: A már szokásos módon készítettem, 6 fej hagymából, 4 tv és 4 hegyes erős paprikából, 1 nagy hámozott cukkiniből, 4 doboz hámozott paradicsomból (az Aldiban tegnap akciós volt!!!), kevés olajjal, 2 csapott fehér kanál sóval, 3 fehér kanál fűszerpaprikával, 1-1 csipet borsikafűvel és oreganoval, 1 teáskanálnyi folyékony édesítőszerrel, 5 pár bécsi roppanós virslivel.



És akkor az én ebédem, a tejfölös uborkasaláta sajttal, ami pillanatok alatt elkészült amíg megfőtt a lecsó. Nem kellett hozzá sok minden, 1 kígyóuborka lereszelve (előtte néhány karikát félretettem belőle díszítéshez), 3 evőkanál tejföl, kis csokor apróra vagdalt kapor, 1 gerezd reszelt fokhagyma, chilipor, só ízlés szerint, 2 szelet gouda sajt csíkokra vágva.


Ezeket csak össze kellett keverni és már ehettem is, ezt a finom hűsítő salátát. És hogy miért nem ettem lecsót, hisz abban sincs szénhidrát?? Azért, mert a lecsót magamnak vacsorára tartogatom. A virsli miatt ugyanis annak 4 óra a várakozási ideje a sajtos-tejfölös ubisali 3 órájával szemben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése