2013. június 9., vasárnap

Az elmúlt két hét néhány étele

Az elmúlt két hétben annyira hozzászoktam, hogy csak a régi, szokásos dolgokat főzzem, hogy mindössze 5-6 "újszerű" ételről készült kép.
- A kacsanyakból és csirkeszívből hagyományosan készült pörköltről (Zepter gyorsfőző fedővel főztem szokásos jelzések után 10 percig) amihez tésztát és pirított tarhonyát is főztem és saját készítésű kovászos uborkával tálaltam



- a fűszeres sült csirkecombokról tepsis krumplival, kukoricával és chilis babbal, (utóbbi kettő Bonduelle konzerv volt, csak meg kellett melegíteni) - a felső combokból kiszedtem a csontot, az is az aktuális csirkelevesben főtt, az alsó combokon pedig alul körbevágtam a húst és feltoltam a csonton.


- a minden másnap főzött nagy fazék csirkelevesről, amibe kisUnokám kedvencét csigatésztát (és új zöldségeket) főztem (a zöldségekből és a húsból soha nem kért, de a tiszta levet és a tésztát nagyon szerette. A levesbe dupla adag friss petrezselyem és zeller zöldjét tettem /egy köteg a gyorsfőző fedő alá, a csirkehús főzéshez, egy köteg az új zöldségek és tészta mellé/, utóbbi mindig az én tányéromban landolt, mert imádom)



- a sajttal-virslivel és sonkával töltött csirkemellről, amit baconba is betekertem, hogy még finomabb legyen, krumplipürével, és Flora margarinon párolt új sárgarépával és brokkolival tálaltam. (Fél füstli virslit, egy kb ugyanolyan méretű sajtrudacskát összefogtam, egy sonkaszelettel körbeburkoltam és a csomagocskát a vastagabb vége felöl felszúrt csirkemellbe toltam, fogpiszkálóval összetűztem, és minden mellet körbetekertem 2 szelet baconnal, úgy sütöttem 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, amíg ilyen szép  lett.)



- valamint a frissen főtt őzpörköltből készült kapros őztokányról (Az elkészült őzpörköltből szedtem ki pár merőkanállal, azt habartam be tejfölös-apróra vágott fris kapros habarással, jól kiforraltam és tésztával tálaltam.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése