2024. január 3., szerda

Heti menü 12.04-től 12.10-ig

 Hétfő: Bogikámmal orvoshoz mentünk igazolásért, hogy gyógyult, és bár időpontra mentünk és aranyos volt a doktor néni, egy órát vártunk, mire sorra kerültünk. Bízom benne  hogy nem szedtünk össze újabb betegséget. Így ebédet nem főztem, tegnapról maradt leves, petrezselymes krumpli és rántott hús is, Legkisebbikem mégis ragaszkodott hozzá, hogy pizzát 🍕 is rendel, hát így lett. Képet nem csináltam semmiről, csak ettünk. Azért, hogy ne maradjon kép nélkül a poszt, beteszem a tegnap este egy arany torta alapra összerakott egyszerű adventi díszünket. Ma már elkezdtük Bogikámmal a karácsonyi és Mikulás váró dalok hallgatását és éneklését. Várjuk a Mikulást 🎅  és a Karácsonyt 🎄 is.



Kedd: füstölt csülök főzőlevében főtt bableves, főtt csülök, főtt tojás, torma, kenyér, vagy zsömle


Szerda: 20 csirkeszárnyvégből leves zöldségekkel, csípős marhahúsos smack tésztával, 20 szárnycombból pörkölt szarvacska tésztával



Csütörtök: tejfölös-babérleveles krumplileves pici ecettel, tejfölös-sajtos "csusza" sült szalonna szeletekkel (a tésztára is tettem a szalonna kiolvasztott zsírjából)



Péntek: Fűszeres sült bőrös császár hagymás krumplival, savanyúsággal, kenyérrel





Szombat: csirkeleves csípős csirke ízű smack tésztával Legkisebbikem kérésére, mert nagyon megfázott, 

krumplis tészta a tegnapi hagymás krumpli maradékának felhasználásával



Vasárnap: ma egy újabb csirkeleves készült  6 alsócombból eperlevél tésztával, a combokat utána "mátrai borzas" (reszelt burgonyás) bundában sütöttem meg, csakúgy, mint a csirkemellfilé szeleteket. A kimaradt kevés bundatésztába sajtot reszeltem, négy borzas-sajtos bodag lett belőle.  Melléjük sültkrumpli és fokhagymás tejföl került, ill. aki akart reszelt sajtot is tehetett hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése