2024. január 3., szerda

Heti menü 12.25-től 12.31-ig

 Hétfő, Karácsony első napja: Megjöttek a zalai Unokák, aminek nagyon örül az egész család. Ebédre húslevest főztem csigatésztával, másodiknak töltött csirkecombokat sütöttem 7-et májas töltelékkel, 3-at tojásossal, mellé krumplipüré készült (illetve tegnapról maradt egy jó adag petrezselymes krumpli azt is megmelegítetem. Savanyúságnak csemege uborka volt. Nagyon finom ebédünk volt.






Kedd, Karácsony második napja: levest nem főztem, mert volt még pontyhalászlé és előző napról húsleves csigatésztával. Viszont két féle másodikat sütöttem. Az egyik hurka-kolbász tepsis krumplival, a másik sült kacsacombok hagymás krumplival, mindkettőhöz csemege uborka volt. Ez is isteni volt.

A mézeskalács már mind elfogyott, de diós és mákos bejgli még van, ha valakinek ezek után még hiányzott a desszert. 


Szerda: annyi minden maradt, hogy mindenki választhatott, amit akart. Én káposztát ettem, ezért azt fotóztam le.


Csütörtök: zöldségleves karfiollal, karalábéval és eperlevél tésztával, bolognai szósz spagettivel az unokák kedvéért és szarvacskával Apukámnak.



Péntek: sertésgulyás zabkocka tésztával, kelt palacsinta: 15 db kakaós, 10 db baracklekváros diós, 5 db baracklekváros és jó pár üres, amiket lehetett tölteni lekvárral, porcukros darált dióval, vagy fahéjas porcukorral, ki hogy akarta





Szombat: Nem főztem, volt kétféle leves, bolognai szósz, spagetti, így más dolgommal tudtam foglalkozni. 

Vasárnap: Zöldségleves  csípős smack tésztával, sültkrumpli, fasírt





Estére néhány tányér sóst sütöttünk leveles tésztából, sajtkrémes kolbászos, sajtszórásosat, és baconbe tekert  virsliset szintén sajttal gazdagon megszórva, és délben nemcsak lapos fasírtot sütöttem, hanem egy tepsi fasírtgolyócskát. Így mindenki akkor, azt és annyit eszik amikor amennyit és amit akar. 

A gyerekek szamócás gyerekpezsgőznek, a felnőttek pezsgőznek. 

Mindenkinek vidám Szilvesztert és boldog új évet kívánok!!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése