2024. február 15., csütörtök

Heti menü 01.01-től 01.07-ig

 Hétfő: szakítottunk a hagyománnyal, nem lencselevest főztem, mert elfelejtettem az éjjel beáztatni a lencsét,  hanem gyors bablevest sok zöldséggel, egy nagy babkonzervvel, és eperlevél tésztával. Jó tartalmas volt. "Kellősítőnek" füstölt kolbász került bele. Másodiknak  szeletelt  fűszeres  sült lapocka, sült hurka-kolbász, hagymás krumpli és csemege uborka került a tányérokra.



Kedd: újra bableves, krumplis tészta, a gyerekeknek sültkrumpli, majonéz, ill. aki kért tegnapi sült, vagy hurka kolbász



Szerda: Csirkeleves csigatésztával, levesben főtt szárnyközepek sütőben rántva, krumplipürével






Csütörtök: Pizzát rendeltünk az unokák kedvére a szokásos helyről. Képeket nem csináltam. Apukámnak egy kis lábasban virslis paprikás krumplit főztem, de erről sem készült kép, mert a sietségben elfelejtettem.

Péntek: Zöldborsóleves eperlevél tésztával, fűszeres tepsis krumpli és szárnyrészek, az unokáknakmsima sültkrumpli is készült





Szombat: Vargánya krémleves pirított zsemlekockákkal, csirkemelles rizseshús



Vasárnap: csirkeleves eperlevél tésztával, rántott csirkemellfilé és sajtbodag krumplipürével. 

Ma véget ért a zalai unokák Tomi és Ádika szabadsága. Legkisebbikemnek sajna nem volt szabadnapja, ezért Mamájuk jött el értük, vonattal utaztak el. Szomorúak vagyunk, de bízunk a nyári viszontlátásban!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése