2024. február 15., csütörtök

Heti menü 01.08-tól 01.14-ig

 Hétfő: Vasárnapi csirkeleves, hamis rakott krumpli, ahogy Anyukám nevezte.


Kedd: karalábés zöldséglevles csípős csirkés smack tésztával,  sertéspörkölt darált combból copfocska tésztával.



Szerda: Zsemlegombóc leves, rakott tészta a maradék felhasználás jegyében tegnapi tésztából és darált húsos pörköltből, sok tejföllel, reszelt sajttal, illetve sültkrumpli ugyancsak reszelt sajttal. Én vacsorára is tésztát ettem, ezért ma a  második verziót választottam. Apukám is sültkrumplit kap sült virslivel.




 Csütörtök: francia zöldségkeverék leves cérnametélttel, fűszeres sült császár, hagymás krumpli



Kocsonyát is főztem sertés csülökből és bőrkéből, hogy biztosan megaludjon. Kis pudingos és kompótos tálakba szedtem, mert azt tapasztaltuk az utóbbi időben, hogy egy leveses tányérnyit nem tudunk egyszerre megenni. Ezek a kis adagok egy szelet pirítóssal pont elegek egy evésre. Két nagyobb tálba is szedtem, azokat Apukámnak és Öcsémnek visszük el. Biztos Apukám se tud megenni egy nagy tállal, de majd kiderül 🙂

Péntek: a mai reggelim egy kis tál kiborított kocsonya. Tele hússal. Legkisebbikem is megkóstolta és neki is nagyon ízlett. Bogikám este szintén próbálkozott, de csak hús nélkül, azt mondta olyan, mint a zselé. 🙂 


Ebédre egy gyors krumplis tarhonyát főztem virslivel és főzőkolbásszal. Leves ma nem volt.


Szombat: nem főztem, mindenki kedve szerint válszthatott, kocsonyát,  "hot dogot", sült bőrös császárt , vagy amit akart Apukámnak maradt tegnapról virslis-főzőkolbászos krumplis tarhonya (mert előző este vacsorára Ő is kocsonyát evett). Képet nem csináltam semmiről.

Vasárnap: csirkeleves cérnametélttel (10 egész szárnyból - a szárnyvégeket levágtam az maradt a "leveshús" - és 6 alsócombból), a levesben főtt húsok bundázás után kevés olajjal megkenve, sütőpapíros tepsin a sütőben 200-225 fokon-légkeverésen sütve, sültkrumplival (majonézzel)





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése