2024. február 15., csütörtök

Heti menü 02.05-től 02.11-ig

 Hétfő: előző napról maradt leves, krumplipüré és rántott csirkemell. Én egy bögre levest ettem ebédre és Apukámnak is azt vittem, mert újabban leginkább levest eszik, banánt, meg diabetikus kekszet. 

Vacsira a maradék másodikat kicsit felturbózva mikróztam meg és isteni lett (a tányéron alul vékony krumplipüré, rá 1 szelet feldarabolt rántott csirkemell, 2 szelet feldarabolt sonka és kevés reszelt trappista sajt)


Kedd: tejfölös gombakrémleves csiperkéből pir{tott kenyérkockákkal; sóval sült csirke fűszeres tepsis krumplival



Szerda: Karfiolos zöldségleves kenyérgaluskával, saját készítésű szélesmetélt füstölt szalonna zsírjával, tejföllel, reszelt sajttal, pörccel



Csütörtök: paprikáskrumplileves debrecenivel


Péntek: előző délután-este kocsonyát főztem, ma ebédre megkötött, azt ebédeltünk.



Kis tálakba osztottam megint. Lett 5 salátás tállal (ebből 1 tállal volt a mai ebédem), 7 pudingformával, ezek tele voltak apróra vágott bőrkével és csülökkel, és lett még 2  bögre (- 2,5 dl-es),  ami csak szűrt lé. Apukámnak és Öcsémnek is vittem belőle.

Szombat: 

Apukámért ma reggel, a 83. születésnapján eljött Anyukám, hogy végre újra együtt lehessenek, amire Apukám már olyan régen vágyott. Remélem már egymás kezét fogva boldogan ünneplik a szülinapot, és olyan boldogok, mint házasságuk 62 éve alatt.


(Nem főztem)

Vasárnap: (nem fényképeztem semmit, csak hétfőn a megmaradt ételek egy részét, amit ettünk)
csirkeleves külön főzött csigatésztával - a tészta mind elfogyott (hétfőn cérnametéltet főztem a maradék levesbe)
Sertéspörkölt szarvacska tésztával, (vagy főtt krumplival)
Sült csirkecombok és szárnyak hagymás krumplival (ezt hétfőn nem ettünk,,ezért le se fényképeztem)



2 megjegyzés:

  1. Kegyetlen az élet, nyugodjanak békében !

    VálaszTörlés
  2. Maria: Nekünk bánat, de Apukámnak megszűnt minden fájdalma, és bízom benne, hogy Anyukám várta és magához ölelte odaát. Szegény Tata, mindig azt mondta: " miért nem jön már értem Anyád, miért hagyja, hogy ennyit szenvedjek" A szülinapján végül Mami csak eljött érte :'(

    VálaszTörlés