2012. július 1., vasárnap

Ünnepi ebéd







Párom tegnap este azt mondta, ma ne főzzek, elmegyünk ebédelni házassági évfordulónk alkalmából. Őszintén megmondom nagyon örültem, hogy nem kell ebben a hőségben a konyhában töltenem az időt (helyette az új böngészőt állítottam be, meg "szörföltem" kicsit a neten). Reggel azonban meglepetés ért, mert Legnagyobbikom inkább a horgászást választotta, 11 körül Legkisebbikem is lemondta a részvételt, mondván, menjünk ketten, ez a mi ünnepünk. Fél 12-kor, amikor kimentem a kertbe kicsit szétnézni az én kedvem is elment a kimozdulástól. Olyan elképesztően meleg volt, hogy úgy éreztem meggyulladok. Ráadásul hiába fürdik meg az ember, kb. 5 perc alatt újra olyan lesz, mint egy ázott saláta. Így Legkisebbikemmel javaslatot tettünk Apának, hogy inkább rendeljünk kaját. Legnagyobb örömömre belement a dologba, így a légkondival és ventillátorokkal hűvösen tartott lakásból rendeltük meg az "ünnepi" ebédet. Én leginkább tengeri herkentyűs pizzára vágytam, párom meg az általa annyira szeretett rántott húsra, így pizzát is rendeltünk és rántott húst is. A fiúk a magyaros és rákos pizzát szeretik, így adott volt, hogy ki mit kér. Aztán jött a váratlan fordulat, nem volt tengeri herkentyű a pizzériában. De szerencsére nekem volt itthon (a múlt héten a Lidl-ben volt az olasz hét kínálatában, még akkor vettem


















 - eredetileg azt terveztem, hogy ma egyik ünnepi fogásnak tengeri herkentyűs tésztát készítek, fokhagymásan, tejszínes-fehérborosmártásban), így én is egy rákos pizzát kértem, amit felturbóztam fűszeresen sült tengeri herkentyűkkel. Mondanom sem kell, hogy isteni volt. Utána hideg sör vagy bodzaszörp közül lehetett választani.


A tengeri herkentyűk hozzávalói: 1 doboz tengeri herkentyű (tenger gyümölcsei), 1 evőkanálnyi Flóra margarin, kb. fél csapott fehér kanál szitált ételízesítő, vagy só /illetve ízlés szerint/, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum vagy 1 nagy gerezd frissen reszet fokhagyma,  frissen őrölt 4 színű bors ízlés szerint.  A tengeri herkentyűket kiolvasztás nélkül rádobtam a felolvasztott margarinra, fűszereztem, és addig sütöttem, míg nem maradt rajta semmi lé. Így akár vajas pirítóssal is nagyon finom, de a rákos pizzákra pakolva is nagyon finom volt (mert 2 rákos pizzára osztottam el, hogy a fiúknak is jusson belőle).









4 megjegyzés: