2012. július 29., vasárnap

300.000 és az elmúlt két nap ételei


Ma valamikor a délelőtti órákban oldalmegnyitásaim száma elérte a 300 ezret, aminek nagyon örülök, és minden érdeklődőnek köszönöm, hogy benéz hozzám-hozzánk, hisz az ételeinken túl az életünk egy  részét is megosztom itt. Tulajdonképpen, egyfajta napló ez, ahogy azt már a blog megkezdésekor megfogalmaztam. Gyerekeim biztatására kezdtem el ezt a naplót, mert minden finom ebéd után azt mondták: Anya, miért nem írsz szakácskönyvet?? Mindig olyan finomakat főzöl :). Aztán az is lökést adott, hogy Középsőm családjával Angliában él, úgy gondoltam jó lesz, ha nem szakadnak el teljesen a hazai ízektől. Hát elkezdtem, ha nem is szakácskönyv lett, de remélem aki benéz jó recepteket, hasznos tanácsokat, jó ötleteket talál. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki regisztrált rendszeres olvasóm lett, és azoknak is, akik regisztráció nélkül olvasnak, esetleg hozzászólást is hagynak.





És akkor megmutatom mi készült tegnap és ma nálunk.


A tegnapi vacsora - bár tudom, hogy ez inkább téli étel, de Középsőm most itthon van a Kicsivel együtt, az Ő kedvéért készült, mert már nagyon régen evett ilyesmit - hurka-kolbász volt, fűszeres tepsis krumplival. 







Középsőm adagja








Tegnap este Legnagyobbikom nagyon zsenge géva gombát is hozott, ma reggelire abból készítettem gévagombás tükörtojást. Valami isteni volt!!  (Leírom, bár biztos lesz olyan, aki úgy gondolja, hogy ez túl egyszerű ahhoz, hogy blogban szerepeljen.)


Hozzávalók személyenként: pici olaj, 1 diónyi hagyma, néhány gévagomba-bimbó, só-bors ízlés szerint, 3-4 tojás.














Először a felaprózott hagymát dinszteltem üvegesre, aztán rádobtam a szeletelt gévagombát, sóztam-borsoztam, néhány percig pároltam, végül ráütöttem a tojásokat.





Ebédre pulykanyakból főztem levest (6 kisebb nyakból, kettévágva, bezöldségelve, csigatésztával), gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 20 percig, aztán visszahűtöttem. 










Második fogás zöldségeken (hagyma, zölpaprika, paradicsom) sült far-részes csikedomb volt, ugyancsak zöldségekkel bolondított tepsis krumplival.









3 megjegyzés:

  1. Gratulálok Mária a rengeteg oldalmegnyitáshoz:)
    Ismét egy csomó finomságot főztél, az a gévagombás tükörtojás kimondottan megfogott. Tudod miért? Mert még sosem ettem gévagombát, de imádom másként a gombát, és ezt is szívesen kipróbálnám.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a rengeteg oldalmegnyításhoz. 300.000, azért ez nem semmi. Az ételek pedig finomak és gusztusosak. Hurkát, kolbászt én is szívesen ettem volna, dacára, hogy téli étel.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kati és Hobbychef!! Nagyon szépen köszönöm :)!!

    VálaszTörlés