2020. augusztus 27., csütörtök

Csokitorta Bogika 4. szülinapjára

 

Bogikám 4 éves lett ma, Isten éltesse sokáig ☺!

A régi jól bevált recept szerint Bogikámmal közösen megsütöttük a szülinapi csokitortát. Ahogy tegnap megírtam, csak "M-es" tojásaink vannak itthon, ezért ma is hasonlóképpen készült a piskóta,  mint tegnap. 7 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál  finom liszt, 2 evőkanál sötét kakaópor, 3 dkg olvasztott vaj. 

A krémhez 2,5 dl 30 %-os tejszín 25 dkg cukorral és 5 evőkanál sötét kakaóporral felforralva, majd teljes kihűtés után kihabosítva. Elvileg 25 dkg vaj kellett volna bele, de beleraktam a 10 dkg-os vajból megmaradt 7 dkg-ot is, így három soron tudtam megkenni a 4 felé vágott piskótát, és maradt a bekenésre, meg egy kis díszítésre is. A krémrózsákra Milka csoki kockákat raktam díszítésként. Mindenkinek nagyon ízlett.

Legutóbb Olikámnak is ilyen csokitortát sütöttem az 5. szülinapjára, és már azt sem étcsokival vontam be, mert a csoki egy előzőleg sütött tortán úgy megkeményedett, mint egy páncél, szeletelhetetlen volt. Így krémmel bekenve jól szeletelhető és finom.





A torta mellett sós kínálni valót is sütöttünk, virslis-krémsajtos-sajtos; kolbászos-virslis-krémsajtos-sajtos; és kolbászos-krémsajtos-sajtos leveles tészta falatkákat. Azok is nagy sikert arattak!

2 megjegyzés:

  1. Isten éltesse Bogikát nagyon sokáig puszilom! Nagyon szép és finom tortát sütött a nagyikája!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi kedves Éva ☺! Együtt sütöttük a Drágámmal. Annyira élvezi a konyhai dolgokat, mindig segíteni akar, én meg imádom, ha jön! 😃

      Törlés