Még pénteken vettem egy kiló csont nélküli lapos hátszínt,
megtisztítottam a hártyáktól felszeleteltem (kb. 10-12 szelet lett) és
minden szeletet mindkét oldalán megkentem mustárral és olajjal, majd
üvegtálban, folpackkal letakarva a hűtő belső felébe raktam, hogy
pácolódjon. Arra gondoltam a szülinapi ebéd részeként vasárnap tálalom
fel. - Mert vasárnap jöttünk össze a gyerekekkel hétfő helyett, amikor is 55 éves lettem.
Sajnos drága Egyetlen Párom már nem lehetett velünk - eddig is
szomorú voltam az elmúlt években a szülinapomon, de ilyen rosszul még
soha nem éreztem magam.
Szombat reggel felhívott Anyukám, hogy szülinapom alkalmából nem
virággal lepnének meg, hanem két fiatal galambbal, friss borsóval és új
zöldségekkel, hogy ezekből ünnepi levest készítsek, meg majdnem két és
fél kiló kacsacombbal, mert tudja, hogy a gyerekeim imádják a kacsát.
Mellesleg még készült pár szelet rántott hús, és 1-1 szelet tanyasi töltött borda
is (kis eltéréssel, mert most a sonka helyett 1 pár Pikok bécsi virslit
vágtunk apró kockákra a töltelékbe), köretnek krumplipüré meg sült
hasábburgonya, melléjük csemege uborkát, vagy befőttet lehetett
választani.
A bepácolt hátszínről teljesen megfeledkeztem, egészen ma estig. Ma este
azon gondolkodtam, hol lehet a középső szögletes üvegtálam, amikor
eszembe jutott, hogy abban van a bepácolt hátszín.
Felugrottam, kivettem a hűtőből, bekapcsoltam a tűzhelyet ráraktam egy
bordás, bevonatos régi Zepter serpenyőt, felforrósítottam, és a hátszín
szeleteket zsiradék hozzáadása nélkül oldalanként 3-4 percig sütöttem.
Isteni illatok töltötték be a konyhát, és alig vártuk, hogy
megkóstolhassuk. Még Középsőm is, aki először fanyalogva nézte a
bepácolt hússzeleteket, végül megállapította, hogy nagyon finom lett.
Csak kevés sóval szórtuk meg és megettük - és nem valami flancos
körettel, csak egyszerűen kenyérrel, de úgy is nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése