2020. április 29., szerda

"Bolognai" mártás konzerv vagdalt húsból

Tegnap ebédre készült ez az egyszerű, a család szerint mégis finom mártás spagettihez amiben a hús szerepét egy doboz (130 gr) apróra vágott "Tavaszi vagdalt" töltötte be.

Hozzávalók: 
1 kisebb fej hagyma felaprítva, 1-2 evőkanál olajcsipet só, 3 megpuhult paradicsom lehéjazva, részben kimagozás után apróra vágva, kevés paprikakrémfokhagyma granulátum, kb. 3 dl Mamától kapott házi paradicsomléételízesítő vagy só ízlés szerit, 1-2 teáskanál cukor, szárított oregánó és bazsalikom, és az egészen apróra vágott 1 doboz tavaszi vagdalt

Az alapanyagok a felsorolás sorrendjében kerültek a nagy serpenyőbe dinsztelődni párolódni. Az utolsó alkatrész bekerülése után fedő alatt főztem még pár percet, míg finom szósz lett  a közben megfőzött spagettihez. (Fényképet sajnos elfelejtettem az ételről készíteni.)
A spagetti mind elfogyott, a szószból viszont maradt egy kis tálkával, amit a ma reggel melegszendvicshez használtam fel. Isteni finom olaszos ízvilágú reggeli lett, és ma a fényképezés is eszembe jutott, így a melegszendvics képét meg tudom osztani.


Tudom nem egy kulináris különlegesség, de a válságkonyha kínálatát bővítheti ez az egyszerű gyorsan elkészíthető recept.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése