2020. április 27., hétfő

Hagyományos krumplis tésztás ételek

Nudlileves
Az utóbbi időben gyakran megnézzük Bogikámmal az Ízőrzők  c. műsort, Ő is szereti nézni, ahogy a nénik főznek. Kedvet kaptunk a régi, olcsó krumplis ételekhez, amiket országszerte készítettek nagyanyáink, sokszor más névvel illetve, de szinte megszólalásig hasonlóan. 

Így készült nálunk a múlt héten pl. tócsni, amire Bogikám először idegenkedve nézett, de miután megkóstolta ízlett Neki, persze csak magában, minden nélkül, de aki akarta sajttal-tejföllel is ehette, mindenképpen finom volt.



És így lett ma gombóc leves helyett nudlileves, ami a gyerekeimnek és Páromnak is nagy kedvence volt,
és amibe ma Bogikám is segített a nudlikat elkészíteni.





Sajnos a levest nem kóstolta meg, pedig isteni volt. Most nem Zepter módszerrel, hanem hagyományosan főztem a krumplit, a levesalapot (olajon dinsztelt aprított vötöshagyma fűszerpaprikával megszórva) a krumpli főzővizével engedtem fel, fűszereztem ételízesítővel, és addig főztem a levet, míg a nudlik elkészültek, belekerültek, majd további néhány perc főzés után ehettük.


A nudlileves utáni második fogás pedig "tapcsikolt pogácsa" (olajban sült krumplis pogácsa) lett, ami nagyon bejött Bogikámnak, csak úgy üresen, ahogy én is szeretem. De aki akarja eheti lekvárral, vagy tejföllel-sajttal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése