2020. április 27., hétfő

Sárgarépa főzelék





A múlt héten olyan ételt kívántam meg, ami időtlen idők óta nem készült nálunk, utoljára akkor, amikor kis Tomikámmal próbáltam megismertetni évekkel ezelőtt. Nemcsak nekem, de Menyemnek is nagyon ízlett, de Bogikámat ugyanúgy nem tudtuk meggyőzni még a megkóstolásról sem, mint annak idején Tomikámat.
Most 5 nagyobb répából készült, úgyhogy többször tudtam enni belőle, Menyem egyszer, de annak is örültem, hogy ízlett Neki is. 

Hozzávalók:
5 db nagyobb sárgarépa tisztítva, nagyobb lyukú reszelőn lereszelve, 2 evőkanál margarin és pici olaj, 2 csipet só, kávéscsészényi víz, 1,5 evőkanál rétes liszt, 1/2 fehér műanyag kanál ételízesítő, kb. 7-7,5 dl tej, 2 teáskanál cukor

A reszelt sárgarépát margarinon és pici olajon 2 csipet sóval megdinszteltem, majd ráöntöttem  a kávéscsésze vizet és lefedve pároltam, míg a nedvesség elfőtt alóla. Addigra főtt annyit a répa, hogy nem volt már ropogós. Akkor megszórtam liszttel, alaposan elkevertem, vártam, hogy a liszt is átforrósodjon, majd felöntöttem tejjel. Ízesítettem ételízesítővel és cukorral és kevergetve addig főztem, míg kellő sűrűségű lett. A végén 4-5 másodpercig botmixerrel is pürésítettem, még egy rottyanás és kész is lett. 
A főzeléket nem kedvelő családtagoknak currys ízesítésű tepsis krumplit és csirkecombot sütöttem, utóbbiból a főzelék feltétje is meglett, és isteni volt nemcsak vele, de nélküle is a főzelék.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése