2020. április 16., csütörtök

Sonkás-sajtszószos spagetti, tojáskrém

Ahogy általában, az idén is maradt a húsvéti felhozatalból. Most ezek felhasználására hoztam ötletet.
Az első: a sonka, ami most spagettivel és sajtszósszal került asztalra.
A maradék sonkát vékony csíkokra vágtam és kevés olajon átpirítottam. 
Másik serpenyőben 1 ek Bords Eve margarinon halványra pirítottam 1 ek lisztet, majd felöntöttem 4-4,5 dl tejjel. Felforraltam, közben belenyomtam 1 sonkás krémsajtot, és belefőztem kb 5-7  dkg reszelt trappista sajtot, kicsit megztam és addig főztem, míg sima szósz lett. 
Közben Zepter módszerrel megfőztem 1 cs spagettit. Nem kevertem a szószba se a tésztát, se a sonkát, mert volt aki nem kért szószt, volt aki nem kért sonkát. Így saját ízlése szerint ehetett mindenki. Én szószt és sonkát is tettem a spagettimre, úgy volt igazán finom.


A másik: a tojás, amiből most tojáskrém készült és isteni volt kenyérrel, vagy szintén húsvétról maradt kaláccsal.

Hozzávalók:
2 evőkanál tejföl, 4-5 evőkanál majonéz, 2-3 evőkanál Bords Eve margarin, ici-pici mustár, 5 kemény tojás és egy kisebb vöröshagyma 1/3-a finomra reszelve, és pici só.

A hozzávalókat sima krémmé turmixoltam és már ehettük is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése