2020. április 8., szerda

Rakott tészta a maradékfelhasználás jegyében


A héten megint igyekeztem a maradékokat felhasználni. Tegnap a vasárnapi krumplipüré maradékából krumplis lángos, és krumplis pogácsa készült (a lángos ebédre, a pogácsa uzsonnára), ma a hétfői nyúlpörkölt maradékából némi füstölt kolbász hozzáadásával isteni rakott tészta került az asztalra.

Hozzávalók. 
1 tál nyúlpörkölt maradék szafttal együtt, 2-2,5 dl házi főzésű paradicsomlé /Párom Édesanyja főzte, köszönet érte :)/, egy kb. 20 cm hosszú füstölt kolbász, oregánó, 1 csomag (500 gr) Zepter módszerrel megfőzött 4 tojásos orsó tészta, pici olaj a tepsi kikenéséhez, reszelt trappista sajt 

A tésztát a szokásos módon megfőztem, közben szükség szerint kicsontoztam és apróra vágtam a nyúlpörköltben lévő húsokat. A kolbászt lebőrözés után hosszában négybe vágtam és vékonyra szeltem. A pörkölt szaftját elkevertem a paradicsomlével, fűszereztem oregánóval, majd vissza raktam bele a húsokat és a kolbászt, jól elvegyítettem, és alaposan elkevertem a főtt tésztával. A tepsit kiolajoztam és beleterítettem a tésztát, a tetejére bőven reszeltem  trappista sajtot, majd 180 fokra és légkeverésre állított sütőben szép pirosra sütöttem. 

A kitálalt tésztát elfelejtettem lefényképezni olyan izgatottan vártam, hogy ehessek-ehessünk, csak a tepsiben maradt tésztáról tudtam fotót készíteni. Biztos el fog fogyni, mert még csak hárman ettünk belőle, és eddig mindenkinek ízlett. Legkisebbikem még nem ért haza a munkából, de Ő imádja az ilyen rakott tésztákat, biztos Neki is nagyon bejön majd. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése