Tegnap Szüleimnél borsó szüret volt. Megint kaptunk egy csomó borsót,
annyit, hogy ehetjük minden formában. Legnagyobbikoméknak is küldtem egy
nejlontáskával, ahogy azt Mama meghagyta, a többit pedig Legkisebbikem
Barátnőjével kifejtettük. Készült már belőle borsóleves nokedlivel, meg
zöldborsós sertéstokány. A többi kifejtett borsó még bezacskózva pihen a
hűtőben. Néhány napig még borsózhatunk. A borsólevest már többször
leírtam, ezért azzal most nem foglalkozom. A zöldborsós sertéstokány viszont még nem szerepel a blogon azt hiszem.
Hozzávalók:
1 fej hagyma felaprítva, kevés olaj, 8 szelet sertéslapocka (kb. 70
dkg) csíkokra vágva, 30 dkg friss zöldborsó, 1-1 csapott fehér műanyag
kanál só és ételízesítő, őrölt bors és szárított petrezselyemzöld ízlés
szerint (friss zölddel biztos még finomabb, főleg ha a tálalás előtt
szórjuk meg a tokányt vele), kb. 2 dl víz.
Úgy kezdtem, mint a pörköltet szokás, vagyis hagymát dinszteltem, aztán
hozzáadtam a húscsíkokat, fehéredésig sütöttem, mehetett bele a borsó és
a fűszerek, majd a víz. Lezártam a lábast a Zepter gyorsfőző fedővel,
és szokásos jelzések után 20 perc alatt elkészült.
Közben 2 zacskó főzőtasakos paraboiled rizst megfőztem ételízesítővel és
sóval ízesített vízben, amikor a zacskók tele lettek, kész volt a rizs
is.
A lábast a kellő visszahűtés után kinyitottam és már ehettünk is. Gyors és finom ebéd volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése