2012. november 30., péntek

Elmentek az Unokák ;(








Úgy elrepült ez a pár nap, hogy észbe se kaptunk és már el is mentek az Unokáim és Menyem. Legkisebbikem vitte el Őket Szentedrére egy villámlátogatásra, onnan mennek a reptérre holnap. Ott csatlakozik hozzájuk Középsőm, együtt mennek vissza Angliába. Ő és Legnagyobbikom kihasználják az utolsó napot, a búcsúzkodás után segítettek elpakolni a játékokat, és elmentek horgászni. 


Nagyon sokat játszottunk ez alatt a pár nap alatt az Unokákkal, Ádámka is mindenkivel nagyon barátságos volt, meg persze Tomika is. Tomika annyira szeret úszni, úgyhogy Nagypapi kétszer elvitte uszodába is. Megbeszéltük, hogy ha legközelebb,  hosszabb időre jön, akkor még többször el tudnak menni swimming pool-ba :).














Tomika egyre több dolgot angolul mondott, volt olyan, hogy csak úgy beszélt hozzánk, de ezt már az előző bejegyzésemben is megírtam. Mi meg nagyon örültünk, hogy ilyen ügyes, és okos kis Unokánk van. Nagyon sokat jelent az angol óvoda, és az angol környezet. Szerintem anyanyelvi szinten fogja tudni az angolt is, ami azért nagyon hasznos a mai világban. Ádámkánk meg most gyakorolja az egyedül állást, és a járást is. Szerintem 1-2 hét, és Ő is csatlakozik a két lábon helyváltoztatók táborához, már most nagyon kevés hiányzott hozzá. Általában odament Tomika mögé, belekapaszkodott, úgy állt föl. Nagyon édesek voltak, mert Tomika szép türelmesen megvárta, míg Ádámka fölállt!!









Tomika ugyanolyan rosszul eszik, mint régebben, de örültem, hogy továbbra is szereti a frissen facsart narancs és mandarin levet, így legalább friss gyümölcs is került a pocakjába. Ugyanolyan válogatós, mint volt, húst, felvágottat egyáltalán nem kért, csak tiszta húsleves vagy zöldségleves lében főtt csigatésztát evett, pici szafttal megöntözött tésztát, kakaós palacsintát, vajas piritóst vagy vajas bagettet lapka sajttal, kakaót, friss narancs és mandarin levet, és kevés csokit. Mert szerintem 1-2 Kinder csoki (1,2 dkg/db) nem sok egy nap. És az is szigorúan csak evés után. Ennyit "rontottam" Tomikán, bevallom.  Az uszoda után viszont úgy evett, hogy alig győztem a falatokat gyártani Neki. Azt mondta Menyem, hogy kint is be fogják íratni uszodába, mert szemmel láthatóan jót tesz neki a mozgás. Egyrészt utána tényleg sokkal jobb az étvágya, másrészt sokkal nyugodtabb is, amikor jól lefárad.























A kicsi Ádámra viszont nem lehetett panaszunk, Ő mindent szeretett. Legyen az vajaskenyér, pirítós, bagett, sonka, virsli, sajt, főtt húsok, főtt vagy párolt zöldségek, krumpli, tészta, rizs, palacsinta, gyümölcsös joghurt, kakaó. A gyümölcsök közül a banánt, és a puha körtét szerette, a frissen facsart narancslevet annyira nem, de a mandarinlé neki is ízlett. És a TúróRudi :)... hát az nem semmi volt, ahogy örült neki. Abból soha egy morzsa sem maradt a tányérkáján. Tündéri volt. De látszik is rajta, hogy jó evő, nagyon jó húsban van :)!! Inni mindketten csak  tiszta vizet ittak, ha megszomjaztak.

















És hogy a főzésről is essen pár szó: volt a héten csikós tokány, hurka-kolbász, tejfölös krumplileves, palacsinta, csirkeleves, csirkepörkölt tésztával, savanyúsággal. A fiúk hoztak a baktói hentestől nagyon finom házias füstölt májast és disznósajtot, meg jó száraz paprikás szalámit is, úgyhogy csupa finomságot ettünk. Igaz fénykép most nem készült semmiről, remélem ezt mindenki elnézi nekem, most inkább a kicsikkel telt meg a fényképezőgép, és mindenki telefonja :).

4 megjegyzés:

  1. Ez a pár nap valóban gyorsan elszaladt, de gondolom feltöltődtél egy kicsit. Jó lehetett most neked! Tündérek a fiúk, mennyire hasonlítanak egymásra egyre jobban. A kis Ádámkán látszik hogy jó húsban van de Tomika sem sovány, csak talán ő válogatósabb. Majd Tomika megtanít titeket angolul, azért mondják hogy gyerekek könnyebben tanulnak fogékonyabbak. Csak hasznát veszi, bárhol is fognak élni ! Akkor most kicsit pihizel ?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó volt együtt lenni a kis Drágáimmal. Élveztem minden percét. Sajna tényleg nagyon gyorsan elszaladt, de remélem jövőre a tavaszi és/vagy a nyári szünetben eljöhet Tomika. Akkor hosszabb időre is talán. Ha még Ádámkát is elengedné Menyem, az volna az igazi örömünnep. Na majd látjuk mit hoz a jövő.
    Igen, ma egy kicsit lazább napom volt csak sokkal szomorúbb, mint az előzőek.

    VálaszTörlés
  3. Mariám, mekkorát nőtt már a picur is!:) Édesek mind a ketten, nagyon!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg sokat nőtt, és majdnem olyan nehéz, mint Tomika. Kár, hogy most csak ilyen rövid ideig voltak!! Persze ez is több, mint a semmi.

    VálaszTörlés