2012. november 21., szerda

Padlizsános-currys rizses hús








Olyan nehéz kitalálni minden nap, hogy mi legyen az ebéd. Főleg, hogy mindig késésben vagyok az ebédkészítéssel. Ma nem csak  időm, de kedvem se volt nagyot alakítani, ezért az itthon lévő alapanyagok átgondolásával ez a gyors egytálétel készült nálunk: csirkemell darabkák  padlizsánnal, rizzsel, hot madras curryvel ízesítve, vagy egyszerűen padlizsános-currys rizses hús


Hozzávalók: 2 fakanálnyi csirkezsír (a hét végén olvasztottam a csirkemellek bőréből), /vagy kevés olaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 40-50 dkg csirkemell filé (apró darabokra vágva), 1 szép feszes padlizsán (meghámozva, apróra vágva mint itt,) 2 fehér kanál erdei gombás ételízesítő, 2 fehér kanál szárított zöldség (étgelízesítőből kiszitált), 3 főzőtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs, 2 fehér kanál hot madras curry por, 1 liter forró víz, ha szükséges kicsi .


A zsiradékon üvegesre dinszteltem a felaprózott hagymát, ráraktam a feldarabolt csirkemellet és fehéredésig sütöttem. Ezután raktam hozzá a padlizsándarabokat és fűszereztem ételízesítővel, hozzáraktam a szárított zöldségeket is, majd rövid párolás után a rizst is hozzáöntöttem és lepirítottam kicsit. 





















Megszórtam a curry porral, jól elkevertem és felöntöttem 1 liter forró vízzel. 15-20 percig főztem, és már el is készült. A végén még kellett bele egy kevés só. A padlizsán teljesen észrevétlen maradt a rizsben, úgyhogy nem morgott a család miatta. Úgy ettek zöldséget, hogy nem is tudták. Mellé káposztával töltött almapaprika volt a savanyúság.


Ui: Ez a rizseshús annyira bejött a családnak, hogy az utolsó szemig mind elfogyott, sőt, ettek volna még, ha lett volna :)!









2 megjegyzés:

  1. Olyan rizottó jellege van. Szeretem a padlizsánt, így még nem ettem.

    VálaszTörlés
  2. Finom volt, a padlizsán rejtve maradt benne, észre sem vették a fiúk.

    VálaszTörlés