2012. november 13., kedd

Sült keszeg vagy keszegchips






Legnagyobbikom ma a rossz idő ellenére már nem tudta magát visszafogni, elment horgászni. Már nagyon régen nem volt, egyrészt a betegsége miatt, másrészt, hogy ladikból már nem tud horgászni csak a partról, azt meg nem szereti annyira. Nagyon ki volt éhezve egy kis friss tiszai sült keszegre, és szerencséje volt, mert sikerült 4 db-ot fognia. Meg is tisztította, én meg elkészítettem. 3 jó nagy volt, ezeket hosszában kettévágtam a gerincük mellett - már amennyire sikerült, aztán mindet jó sűrűn beirdaltam, óvatosan megsóztam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, mindegyiket megspricceltem kevés olajjal. A sütőt közben előmelegítettem 200 fokra. és addig sütöttem a halakat, míg kiszáradtak, és ropogósak lettek, mint a chips. Jobban szeretem így sütni a halat, mint bő olajban, mert sajnálnám a sok drága olajat kidobni sütés után. Így meg csak egy pár spriccentésnyi kell és kész. Nem is szedtem tányérra, csak egy szalvétára, és a gép mellett ropogtattam el, miközben átnéztem a híreket. Épp csak a gerincét kellett kidobni, a többi tényleg olyan volt, mint a chips.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése