2012. november 3., szombat

Tojáskrém








Ma ebédre csak egy csirkelevest főztem, amit aztán kétfelé osztottam. Az egyik részbe tésztát főztem, ez lett az egészségesek levese, a másik részt teljesen zsírtalanítottam, tészta nélkül, csak a benne főtt zöldségekkel és sovány hússal, az lett beteg Legnagyobbikomé. Szegénykém nagyon szenved, mert erre a hétvégére csupa olyan étel készült, amit nagyon szeret, de most sajna nem ehet. Mert mi második fogásként körömpörköltet ettünk, főtt krumplival, délután meg megfőztem a holnapi ebédet is, húsos káposztát a maradék 2 csülökkel és majd 1 kg sertés lapockával. Persze mindkettőt teljesen megfosztottam kövér részeitől, de a csülök bőrét azért belefőztem a káposztába, hogy legyen egy kis enyves anyag benne, amitől még finomabb lesz. Most minden családtag az Xfaktor bűvöletében él, de én már unom, hogy minden pénteken és szombaton valami zenei vetélkedőt kell néznünk, úgyhogy függetlenítettem magam a család akaratától, és a hülye vetélkedő helyett össze-vissza nyomkodtam a tévét, aztán eszembe jutott, hogy van még a hűtőben főtt tojás, és egyből ráéheztem egy kis tojáskrémes pirítósra. Gyorsan elő is kaptam minden hozzávalót és pillanatok alatt isteni kencét turmixoltam.


Hozzávalók: 3-4 evőkanál Flóra margarin, 5 keményre főtt tojás, 1/2 pohár nagy poharas, 20 %-os tejföl, kb. 1/2 kávéskanál csípős piros arany, só és/vagy szitált ételízesítő ízlés szerint, 1 csomag friss petrezselyemzöld apróra vágva, őrölt bors. 


Ezeket alaposan összemixeltem, közben kenyeret pirítottam, megkentem, kicsit megpettyegettem piros arannyal, tettem rá néhány friss petrezselyemlevelet és már ettem is. Nagyon nagyon finom volt, érdemes kipróbálni.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése