2012. november 2., péntek

Mamát köszöntöttük


Férjem Édesanyját köszöntöttük ma születésnapja alkalmából, igaz egy hét késéssel, de annál nagyobb szeretettel. Ezúton is sok boldog születésnapot kívánok még drága Mama. 







(kép innen)


Sajnos csak hárman tudtunk elutazni, Legnagyobbikomat olyan nagyon legyűrte a betegség, hogy nem tudott velünk jönni. Egyedül hagytuk egy kanna teával, piritóssal, meg a gyógyszerekkel, amiket az ügyeletes orvos tegnap felírt Neki. Szerencsére nem sokáig volt egyedül, mert Barátnője itt volt vele szinte végig, amíg mi távol voltunk.


Mama megint finom ebéddel várt bennünket. Falusi kapirgálós tyúkból főzött isteni levest. Sógornőm segített Mamának a főzésben, volt még nyúlpörkölt, rántott hús, és sült csirkecombok, krumpli és gombás rizs köret, tartármártás vagy  savanyúság - kinek-kinek igénye szerint. Párom és legkisebbikem biztosra mentek, rántott húst ettek, én megkóstoltam a nyúlpörköltet is, amit Sógornőmék készítettek házi nyúlból. Rákérdeztem a fűszerezésre, mert éreztem, hogy nem hagyományos pörkölt fűszerezése volt, elárulták, hogy  babérlevél, majoranna és kakukkfű tette különlegesen finommá a pörköltet. Tényleg isteni volt!!! Ez után a sok finomság után még jöttek a sütik, Sógornőm készítette kekszes pudingos  és  csokis-kekszes diós csemege. Mama meg sósat, isteni sajtos-levelest sütött. Mi egy csodaszép és nagyon finom csokitortát vittünk kedvenc cukrászatunkból, csak ennyivel tudtunk hozzájárulni a rengeteg finomsághoz. Az a baj, hogy ritkán tudunk így összejönni, nem is tudom mikor adódott alkalom, amikor utoljára így együtt voltunk, de remélem még sokszor tudjuk születésnapján köszönteni Férjem Édesanyját.

5 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot Férjed Édesanyjának!!!!

    VálaszTörlés
  2. Boldog szülinapot a Mamának! A fiadnak meg jobbulást! Sajnos az ilyen változékony időben nagyon könnyen meg lehet fázni... Sok-sok citromot egyen!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm kedves Mellissina és Kriszti :)!! A doki szerint nem megfázás, hanem vírus okozta Legnagyobbikom betegségét.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm kedves Gabriella :)!

    VálaszTörlés