2012. november 5., hétfő

Cukkinis-sonkás farfalle







Túl sok volt a hosszú hétvégén a nehéz, magyaros fogás, - kivéve Legnagyobbikomnak, aki végig diétázta a hétvégét - így ma végre valami könnyedebbre vágytam. Én beértem volna zöldséges tésztával, de hogy ragadozóim kedvében járjak mégis került bele egy kevéske sonka. Szegény Legnagyobbikomnak nagyon rossz hétvégéje volt, csak zsírtalanított húslevest evett benne főtt zöldségekkel és sovány husival,  főtt krumplit, ilyesmit,  meg persze kekszet, ropit, almát, ezekhez jó sok teát ivott. Úgy gondoltam a tojás nélküli paradicsomos-zöldséges-sonkás tészta az Ő gyomrát sem fogja túlságosan megterhelni, főleg, hogy ma reggel már bátrabban reggelizett is. Szóval a mai tésztás ételben ezek voltak: 


4-5 evőkanál olíva olaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 1 cukkini héjastól lereszelve (kb. 30 dkg), 3 meghámozott paradicsom feldarabolva, 1/2 csapott fehér kanál só, 1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum, szárított oregano és bazsalikom, kb. 15 dkg sonka apróra vágva, 1 csapott fehér kanál fűszerpaprika, 1/2 liter 100 %-os paradicsomlé, 1 kávéskanál folyékony édesítőszer, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, 1-2 evőkanál olíva olaj, 1/2 kg farfalle tészta. 


Az apróra vágott hagymát, nagy serpenyőbe raktam, ráreszeltem nagylyukú reszelőn a cukkinit, hozzátettem a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, megszórtam kevés sóval és olíva olajat alá öntve dinsztelni kezdtem. Fűszereztem a fokhagyma granulátummal, oreganoval, bazsalikommal, és addig dinszteltem, míg levét elfőtte és összeesett. Addig feldaraboltam a sonkát, amit aztán a zöldségekhez adtam, és sütöttem még néhány percig. Utána megszórtam fűszerpaprikával, felöntöttem paradicsomlével, és szép sűrűre főztem. Közben Zepter módszerrel megfőztem a tésztát (ehhez most kellett 12 perc), és a megfőtt tésztát belekevertem az elkészült cukkinis-sonkás paradicsommártásba. Tálaláskor reszelt sajttal szórtuk meg. 













































2 megjegyzés:

  1. Ezt imádnám:) Csak szólni akartam, hogy nem mindig tudok megjegyzést hagyni nálad, amióta újítottál. Sokszor egyáltalán nem nyitja a megjegyzés ablakot.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, és azt is, hogy jelezted a problémát. Ez akkor fordul elő, ha nem rendesen töltődik be a blog, ekkor szürke a háttér. Ha rendesen betöltődött, akkor sárga a háttér, és akkor mindig megnyílik a megjegyzés lehetősége is.

    VálaszTörlés