2012. november 24., szombat

Pasta carbonara 3.







Akár gyors magyaros carbonaranak is nevezhetném, mert ízében egy jó túrós csuszához hasonlított és ripsz-ropsz kész volt.  Nem volt itthon ugyanis semmilyen húsos szalonnám, ezért  kényszermegoldásként


- sima füstölt szalonnából vágtam kb. 4-5 dkg-ot vékony 1-2 mm-es szeletekre, a szeleteket kb. 1 cm


  széles csíkokra, a csíkokat meg még ketté, aztán kiolvasztottam.


- Egy csomag (1/2 kg) durum spagettit, megfőztem 1,2 liter forró sós-olajos vízben úgy, hogy maradjon


  alatta a főzőléből egy kevés. 


- 2 egész házi tojást összeturmixoltam 5 evőkanál 20 %-os tejföllel és kb. 1/4 fehér kanál sóval.


- A megfőtt spagettit az alatta maradt kis főzőlével együtt a kiolvasztott szalonnára öntöttem, elkevertem


- Ránöntöttem a tejfölös-tojásos keveréket, és kevergetve sütöttem még 1-2 percig, amíg a tojásos massza 


   mindenütt bevonta a tésztát.


- Azonnal, forrón tálaltam, nem díszítgettem semmivel, csak gyorsan belakmároztunk belőle :), összesen talán 15 perc alatt kész volt, mégis nagyon finom volt.









3 megjegyzés:

  1. Látszik a képen hogy finom lehetett , de én inkább a tojásos nokedlihez hasonlítanám csak kell rá egy kis őrölt fekete bors , habár elhiszem hogy a tejföl és a krémesség miatt a túrós csusza ugrik be , de az egy más világ !

    VálaszTörlés
  2. Kedves Amatőr hagyományőrző, külsőre talán a tojásos nokedlire emlékeztetett, de az ízében ott volt a füstölt szalonna és a savanykás tejföl, úgyhogy ízre mégis inkább túróscsuszára! És olyan finom volt, hogy egyetlen szál sem maradt belőle :)!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazat adok neked mivel nem ettem belőle és így véleményt mondani csak a kép és az összetevők alapján enyhén szólva csalóka , mert az ízlelést és az akkor keletkező érzéseket semmi nem pótolhatja !

      Törlés