2012. november 18., vasárnap

Sonkával, szalámival és füstölt sajttal göngyölt csirkemell







 A hét végére  4 egész, bőrös, csontos csirkemellet vettem. Úgy gondoltam, ez két napra is elég húst ad. Tegnap nem főztem belőle semmit, mással voltunk elfoglalva,  vacsorára csak egy kis gyors paprikás krumpli készült, ezért  ma dolgoztam fel a húst. Először lebőröztem a melleket, - előtte persze átnéztem, hogy ne maradjon benne toll maradvány, aztán a bőröket kisebb darabokra vágtam és egy kis serpenyőben  közepes tűznél kiolvasztottam a zsírját, lett egy kis tányérra való csirketöpörtyű, meg egy kevés zsír, amit levesekhez, párolt rizshez, ilyesmihez tudok felhasználni. 














A 4 csirkemell csontot kettévágva jó kis csontlevesnek főztem meg ebédre. 


















Maradt 1,9 kg csirkemell filém, 8 nagy fél filé és ugyancsak 8 kicsi, belső csík. Ma csak 4 nagy fél filét használtam fel a második fogáshoz a többit a hűtő 0 fokos rekeszében tárolom felhasználásig.


A négy nagy fél filét óvatosan bevágtam, hogy ki lehessen nyitni, mint egy könyvet, majd mindkét oldalukat megsóztam kicsit, aztán kettőre szeletelt falusi szalámit másik kettőre szendvics sonkát terítettem, és mind a négyre füstölt edami sajtszeleteket raktam, utána mind a négyet feltekertem, 






















aztán alufóliába csavartam (úgy, hogy a fólia fényes fele legyen a hús felé, a két vége és a hosszanti vége is felfelé álljon, így nem tud kifolyni az olvadt sajt sem a csomagból),










tepsire sorakoztattam, majd 250 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütöttem. Kicsit állni hagytam sütés után, majd a fóliából kiszedve ferdén felszeleteltem, úgy tálaltam. Krumplit sütötttem hozzá.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése