2013. április 15., hétfő

Szalonnás tojásos vese

Hasonló étel van már a blogon, szinte ugyanúgy készült ez is, csak ebben két szelet gyönyörű kolozsvári szalonna is volt, csíkokra vágva
Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej hagyma, pici olaj, 3 db sertésvese (tisztítva, csíkokra vágva, leforrázva és többször váltott hideg vízben átmosva,  só-bors ízlés szerint, 2 házi tojás.
A veséket még szombaton - a vásárlás napján megtisztítottam a felesleges részektől, mint ITT, csíkokra vágtam, leforráztam, aztán többször váltott hideg vízben átmostam, alaposan lecsepegtettem, úgy tettem el jól záródó zacskóban. Ma apróra vágtam egy fej hagymát, 2 szelet bőr nélküli kolozsvári szalonnát, és ezeket kb. 1 evőkanál olaj hozzáadásával megpirítottam, hozzátettem a csíkozott, újra átöblített vesét, 2-3 csipet sót, őrölt borsot, és addig sütöttem, amíg keménynek nem tűnt. Akkor 2 házi tojást elhabartam pici sóval és a szalonnás-hagymás vesére öntöttem. Néhány pillanat alatt összekapta a vesét és már kész is volt. És nagyon finom volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése