2013. április 6., szombat

Citromos-tárkonyos birkaraguleves tejfölös-tejszínes habarással


Ahogy tegnap megírtam a birkacsontokat ételízesítővel ízesített vízben puhára főztem,  kihűlés után hűtőben tároltam a mai felhasználásig. Ma leszedtem és kidobtam a tetejéről a megdermedt zsírt, majd felforraltam a levest. Néhány perc forralás után szűrőlapáttal kiszedtem a csontokat, a visszamaradt levet felhígítottam kb. 8 dl forró vízzel, sóztam, borsoztam,  belefőztem egy kifacsart fél citrom héját, 2 kávéskanál szárított-morzsolt tárkonyt, 1 pici fej felkockázott hagymát, 1-1 kb. azonos méretű sárgarépát és petrezselyem gyökeret, valamint 5 gomba megtisztított, vékonyra felszeletelt tönkjét (a semmit ne dobjunk ki jegyében). Tíz-tizenöt percig forraltam, aztán visszaraktam a levesbe a csontokról közben leszedett húsokat,  majd újraforrás után habarást készítettem néhány evőkanál tejfölből, amit kevés 30 %-os tejszínnel hígítottam, belekevertem 1,5 evőkanál réteslisztet, és kevés hideg vizet, jól összemixeltem botmixerrel és a lobogva forró levesbe öntöttem. Forrás után 7 dkg csigatésztát főztem bele, meg egy nagy citrom felét felkarikázva, végül még egy kávéskanál tárkonnyal erősítettem a tárkonyos ízt. Tíz-tizenkét perc főzés után azonnal tálaltam. Nem csalódtam, nagyon finom lett a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése