2015. november 30., hétfő

Advent

Az idei év életem legrosszabb éve volt. Februárban meghalt szeretett Férjem, ez fenekestül fordította föl az egész életünket. Minden megváltozott, minden nagyon rossz lett. Kisebb lakásba kellett költöznünk, mert Párom nélkül az előzőt nem tudtuk fenntartani. Le kellett zárni a cég ügyeit, és családi problémák is nehezítették az életünket.  Minden baj, gond, intézni való a nyakamba szakadt, azok is, amiket azelőtt Drágám intézett. Sok kérdésben kellett döntenem, hogy végül jól vagy rosszul döntöttem ? - ki tudja. 
Azt reméltem az adventi időszak - bár Párom nélkül nagyon nehéz - békés, csendes lesz. Ember tervez... Már az első adventi vasárnapunk sem úgy sikerült, ahogy terveztük. Boldogság és béke helyett bosszúságot és csalódottságot hozott. Persze egy idő óta már érezhető volt a változások szele, de azért csak szíven ütött a dolog. Már látom, hogy az idei évben nálunk elmarad a karácsony.  Nem veszünk fát sem és nem tervezek vendéglátást sem. Legkisebbikemmel ketten, vagy legfeljebb még Barátnőjével fogjuk csendben "ünnepelni" a "szeretet ünnepét". 
Ki gondolta volna tavaly, hogy az volt az utolsó igazi boldog karácsonyunk együtt?? Hogy egy ereje teljében lévő,  sportos fiatalembert ilyen hirtelen elragad a halál :'( ? Januárban még nagyot nevettünk együtt, amikor többedszer megkérdeztem, hogy "ugye milyen szép fényes a karácsonyfánk?"
2014 utolsó közös karácsonyfánk - mellette még látszik megismerkedésünk 40. évfordulójára kapott rózsacsokor
Aztán néhány hét, és mindennek vége lett. A boldogságnak, a nevetésnek, az örömnek. "Csak" fájdalom maradt, ami azóta sem enyhül és nem múlik. Nálam legalábbis nem. A gyerekek igyekeznek továbblépni, élik az életüket. Csak azt nem értem, miért neheztelnek rám, amikor az Apjukat emlegetem, és sírok miatta. Annyira HIÁNYZIK, hogy nincs arra szó. 
Az este azért meggyújtottuk az első adventi gyertyát. Igaz koszorúnk nincs, csak egy négyes mécsestartónk. Az este még díszítetlenül égett az első gyertya, ma egy kis adventi díszt raktam köré. Ennyi lesz az idei évi karácsonyi díszítésünk.  
Kívánok minden kedves Látogatómnak békés(ebb), örömteli és boldog adventi készülődést. 

2 megjegyzés:

  1. Mária kívánok neked nyugodt békés napokat ! Nagyon sajnálom és valóban sok erőre van szükséged ahhoz hogy mindezt a fájdalmat feltudd dolgozni. Azt ne vedd a szívedre hogy a fiatalok mit és hogy?... Bár gondolom rossz érzés , azokra gondolj akik szeretettel körülötted vannak és fontos vagy nekik! Nagyon szép ez a mécses tartó !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Éva a biztató szavakat! Békés szeretetteli adventet kívánok Neked és Családodnak!

      Törlés