2016. július 12., kedd

Cukkinis-paradicsomos spagetti


A hét a cukkinifelhasználás jegyében folytatódott. Ma egy Mamától kapott nagyobb, de nagyon zsenge cukkiniből és pár szem paradicsomból készítettem mártást spagettihez. Ez a könnyű étel pont jó volt ezen a forró napon. Gyorsan elkészült, így a tűzhelyet is csak pár percre kellett bekapcsolni. 
Hozzávalók: 
2-3 evőkanál olaj, 1 kisebb fej hagyma felaprítva, 1 nagy, de zsenge cukkini meghámozva, negyedelés után kimagozva, vékonyra szelve, 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma granulátum, őrölt bors, csilipor ízlés szerint, 1-1 csipet szárított oregánó és bazsalikom, kb. 2 dl víz, 3 db paradicsom feldarabolva.
1 csomag (50 dkg) spagetti, 1 liter víz, 1 fehér műanyag kanál só, löttyintésnyi olaj.
A hagymát és cukkinit kevés olajon megdinszteltem, majd ételízesítő, fűszerek és víz hozzáadásával pár perc alatt megpároltam. Amikor a tűhelyet már elzártam, akkor adtam hozzá a feldarabolt paradicsomot és néhány percig hagytam, hogy a paradicsom is átmelegedjen, majd az elkészült mártásba kevertem a Zepter módszerrel 8 perc alatt megfőzött spagettit. 
Isteni volt, mindenkinek nagyon bejött. Maradt még cukkini, úgyhogy lehet, hogy holnap is az lesz - persze nem biztos :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése