2016. július 6., szerda

Gombás-rozmaringos pirított burgonya


Próbaképp, csak magamnak készítettem ezt az ételt, mert ilyesmit még soha nem készítettem. 
A többiek túrógombócot kapnak a tejfölös krumplileves után. 

Hozzávalók 1 személyre:
2-3 evőkanál olaj, 2 db kisebb újkrumpli tisztítva, kockára vágva, 8 db közepes csiperkegomba kalapja 4-be vágva, só, bors, ízlés szerint, 1 pici csipet finomra őrölt rozmaring.
A krumplit és gombát kevés olajon, sóval borssal megszórva fedő alatt párolni kezdtem a közepes méretű spider pan serpenyőmben. A gomba kioldódó nedvei segítettek a krumpli puhulásában. Amikor megpuhult megszórtam még egy kis frissen őrölt borssal, pici csipetnyi rozmaring porral (Aldiban kapható) és zsírjára sütöttem. Le is pirítottam egy kicsit és máris tálalhattam. Isteni lett, érdemes kipróbálni. Így magában is mennyei volt, de el tudom képzelni egy finom ropogós grillcsirke köreteként is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése