2016. július 24., vasárnap

Kínai csirkemell rizzsel

A gyerekeknek egy finom kínai, pontosabban szecsuáni csirkemell készült, de megint egyszerűsítve. Az egyetlen különleges alapanyag a szójaszósz volt. Minden más megtalálható minden magyar konyhában. Sőt, most még fehérbor se volt itthon, úgyhogy a pácolásnál és az utóízesítésnél is nélkülöznünk kellett, a helyettesítésére csípős ketchupot használtunk. 
Hozzávalók: 
1 hatalmas csirkemell lebőrözve, lefilézve, a filék vékony csíkokra vágva, 
a pácoláshoz: 2-2 evőkanál keményítő, szójaszósz és csípős ketchup, 
1 hatalmas hagyma (kb 25 dkg), 1 piros és 1 sárga lecsópaprika, 1,5 zöld, hegyes-erős paprika - a zöldségek vékony csíkokra vágva
olaj, őrölt bors
a végén: csípős  ketchup és szójaszósz ízlés szerint, 1-1,5 dl víz,  kevés só, fokhagyma granulátum
A csíkozott csirkemellet bepácoltam, folpackkal letakarva hűtőbe tettem.
A zöldségeket vékony csíkokra vágtam. Innentől ketten dolgoztunk Legkisebbikem Barátnőjével.
Nagy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat forrósítottunk, kevés őrölt borsot szórtunk bele, majd a bepácolt húst pár perc alatt omlós puhára sütöttük. Kiszedtük, a visszamaradt olajhoz picit öntöttünk, újra kis borsot tettünk bele, majd a csíkozott zöldségeket pár perc alatt megsütöttük. Visszaraktuk a húst, ízesítettük 4-5 evőkanál csípős ketchuppal, kb. 5-6 evőkanál szójaszósszal (ill. ízlés szerint), tettünk hozzá kevés vizet, majd sóval és fokhagyma granulátummal finomítottunk rajta és főtt rizzsel (főzőtasakos Mester parboiled rizs) tálaltuk. Állítólag nagyon finom lett, én estére kóstolom meg, ha marad. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése