2016. július 22., péntek

Pizzák

Négyféle pizzát sütöttem ma vacsorára. A pizzaszószt is én főztem. Finom lett mind a négy pizza :).
A tészta hozzávalói:
1 kg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt), 2 csapott fehér műanyag kanál só,  1,5 dl langyos víz, 2 mokkás kanál cukor, 1 csomag friss Lidl-s élesztő, 3 dl langyos víz, pár löttyintés napraforgó olaj
A liszteket megmelegítettem mikróban, belekevertem a sót. A másfél deci langyos cukros vízben felfuttattam az élesztőt. Amikor felfutott, a liszthez adtam, majd a többi langyos vízzel, és némi olajjal sima tésztává dagasztottam. Letakarva duplájára kelesztettem.
A pizzaszósz hozzávalói:
Kevés olaj, fél fej hagyma és fél hegyes erős paprika (a magház felöli rész) - mindkettő nagyon apróra vágva, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, kevés víz, csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, fokhagyma granulátum, pár csepp folyékony édesítőszer. Jaj, kimaradtak a fűszerek, 2-2 csipet szárított bazsalikom és oregánó. 
A hagymát és zöldpaprikát ételízesítővel megszórva kevés olajon megdinszteltem, majd felöntöttem a passzírozott paradicsommal és a vízzel, amivel kiöblítettem a dobozt. Ízesítettem fokhagyma granulátummal, pár csepp folyékony édesítővel, szárított fűszerekkel és kb. 10 perc alatt készre főztem.
A megkelt tésztát négy részre osztottam, kinyújtottam és tepsibe fektettem, megkentem a paradicsommártással, megpakoltam feltétekkel és 250 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben először a sonkásat és a kolbászosat, majd a két szalámisat is megsütöttem.
Feltétek: 
kb. 60 dkg trappista sajt (durvára reszelve) fél fej hagyma, 1 fej lilahagyma, 2 sárga és 1 piros lecsópaprika, 1 nagy hegyes erős paprika, 12 szelet sonka, 30-35 szelet békési csípős kolbász, 12 szelet falusi szalámi, 18 szelet paprikás szalámi, 4-5 szelet bacon, pár szelet sima füstölt szalonna 
Sonkás-szalonnás, lilahagymával, piros és sárga paprikával


Kolbászos, hagymával, csípős paprikával


Baconos-szalonnás-falusi szalámis, lilahagymával, csípős paprikával


Paprikás szalámis, hagymával, piros és sárga paprikával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése