2014. augusztus 26., kedd

Padlizsános-kolbászos orsó tészta


Előző életemben - ha volt ilyen - valószínűleg olasz mamma lehettem. Annyira imádom az olaszos ízvilágú tésztákat, pizzát, tengeri herkentyűket,  elég lobbanékony is vagyok, családom szerint ráadásul igen hangos - olyan olaszos :).  
Ma is egy olaszos ízvilágú tészta volt ebédre, gyorsan elkészült és nagyon finom lett. 
Még a múlt héten vettem a piacon két szép feszes padlizsánt, ami mára sajnos vesztett a feszességéből, de mert nem volt nejlonba rakva, ezért csak a nedvességtartalmából vesztett kicsit, a húsa ugyanolyan szép fehér volt, mint eredetileg. Ezekből készült ma a nagyon sűrű mártás.
Hozzávalók:
2 hámozott, apróra vágott padlizsán, 1 közepes fej ugyancsak felaprított hagyma, kevés olaj, 1,5 kockára vágott hegyes erős paprika, 6 db kisebb érett paradicsom hámozva, feldarabolva, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 1,5- 2 dl víz, só vagy ételízesítő ízlés szerint (én 2 fehér kanál ételízesítőt raktam hozzá), néhány csepp folyékony édesítő, egy-egy nagy csipet szárított oregánó és bazsalikom, kb. 12 cm Tóalmási csípős kolbász hosszában kettévágva, majd felszeletelve.
A hagymát, padlizsánt és csípős paprikát kevés olajon, ételízesítő hozzáadásával párolni kezdtem. Hozzáadtam a friss és sűrített paradicsomot, ízesítettem édesítővel és szárított fűszerekkel, felöntöttem kevés vízzel és forraltam pár percig. Akkor a kolbászt is beletettem és még 8-10 perc főzés után tálaltam a szokásos módon megfőzött, elvileg 8 tojásos orsó tésztával (ezt is a piacon vettem, és azért írom, hogy elvileg, mert nem dagadt meg úgy, mint amiben tényleg 8 tojás van. Inkább csak annyira, mint a 4 tojásosak szoktak.)
Tálaláskor reszelt sajtot szórtam még rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése