2013. július 11., csütörtök

Sajtos-baconös virsli és juhtórós salátagöngyölegek



Ma sajttal töltött-baconbe göngyölt virslit készítettem ragadozóimnak az ebéd második fogásaként. Ehettek hozzá friss kenyeret, mustárt, ketchupot, Piros aranyat vagy saját érlelésű kovászos uborkát. Első fogásnak volt még borsóleves tojás nélküli galuskával tegnapelőttről. Én tegnapelőttről maradt cukkinis spagettit ebédeltem a borsóleves után. 
Közben megint leszakadt az ég, akkora zuhé volt nálunk, hogy ihaj. Háromszor is nekibodorodott, harmadszor megint hozott egy kis jeget, de most csak borsószemnyi méretűeket. 
A hatalmas eső úgy meghozta az étvágyamat, alig vártam, hogy leteljen a szénhidrátos ebéd utáni 3 óra várakozási idő, mert olyan finomságot gondoltam ki uzsonnára, amit nagyon szeretek. Juhtúrós salátagöngyöleget.
Ehhez először is megmostam egy fej salátát és jól lerázogattam róla a vizet. Néhány levelet összevágtam, a többit egészben hagytam. Összevágtam még 5 szem piros retket, fél kígyóuborkát, 3 paradicsomot, 1 hegyes erős paprikát és fél fej lila hagymát.
A retket félbe vágtam úgy szeleteltem, a kígyóuborkát meghámoztam és kivágtam a magokat belőle, utána vékonyra szeleteltem. A paradicsomnak kidobtam a magjait és csak a húsát vágtam csíkokra. Az erős paprikának kivágtam az erejét, de még így is elég csípős maradt. A lila hagymát hajszálvékonyra szeltem. Mindent összekevertem egy nagy tálban. 
Az egészben hagyott salátaleveleket körberaktam a tál szélén, mindegyikbe 1-1 szelet házi, krémes juhtúrót tettem (összesen kb. 10-12 dekát). Aztán minden salátalevélbe halmoztam az összevágott salátából, picit megztam, összetekertem, és szép sorban megettem. Imádom így enni a finom ropogós salátát, ami alatt ott lapul a krémes juhtúró hmmmm..... :). 




A fiúknak is maradt az összevágott salátából, de egyelőre nem sok hajlandóságot mutatnak, hogy ilyesmit egyenek. Nem baj, lefóliázva eláll a hűtőben holnapig :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése